Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Om Toivonen flyttar hem finns bara en klubb: "Malmö gav mig väldigt mycket"

Foto: TT

Ola Toivonen skrev ett treårskontrakt med Toulouse och har inga planer på Allsvenskan. Om han flyttar hem gäller en klubb:
- Malmö gav mig väldigt mycket, säger anfallaren.

Ola Toivonen är tillbaka i landslaget och ser fram emot att försöka ta en plats under Janne Andersson. Efter att han inte blev uttagen till EM-slutspelet så trodde han att landslaget var ett avslutat kapitel.

- Jag kände att jag fyller 30 i sommar och visste att det skulle komma en ny tränare, då kände jag att det kanske var dags att kliva av. Jag vill inte stå i väg för någon som är ung, säger Ola Toivonen efter att ha blivit inkallad åter i landslaget.

Du funderade inte på att säga att du slutar, likt Pontus Wernbloom och en del andra?
- Nej, inte just då. Det var mer att se vad som hände i sommar och om det blir en ny klubb och satsa utifrån det. 

Efter flytten till Toulouse så har Toivonen fått nytt sug på landslaget och att jobba under Janne Andersson:

- En kunnig tränare och 4-4-2-tränare och tror han är väldigt svensk i sitt tänk när det gäller defensiv. Vi vet hur han jobbar och som vi lärt oss sedan länge, så jag tror inte det är något chockerande som vi ska hålla på med.

Hur passar det dig?
- Bra, det är så man spelat i en massa år tidigare. Två forwards som jobbar hårt tillsammans och en som droppar i försvarsspelet. Väldigt basic. Sedan har sina idéer när det gäller anfallsspelet.

Att Zlatan Ibrahimovic slutat har öppnat:

- Man visste när man kom till en landslagssamling att man inte skulle spela, det var inga konstigheter med det. Om Zlatan var skadad eller fick en varning så kanske man skulle spela. Det var den rollen man visste och den accepterade jag. Erik (Hamrén) visste vad han fick ut av mig om Zlatan inte spelade.

Ola Toivonen har tre år kvar i Ligue 1 men har kontakt med Malmö FF och det är klubben som gäller om han vänder hem även om det inte är något han har i tankarna:

- Nej, inte just nu, inte när jag fick det här kontraktet. Vi har sagt att vi vill stanna ute så länge som möjligt men om man ska hem till Malmö så vill jag inte komma hem bara för att ta något, en lönecheck. Om jag kommer hem vill jag göra som Markus (Rosenberg) och vara 110 procent motiverad och prestera. Malmö gav mig väldigt mycket och gjorde att jag kunde gå till PSV (Eindhoven) och då vill jag ge tillbaka nånting.

- Det är nummer ett i så fall, Degerfors finns väl inte på kartan. 

Varför inte Degerfors?
- Pallar inte att åka buss upp till norr eller söder. Jag är liksom för bekväm. Vi har sagt att vi ska stanna utomlands så länge vi kan och sedan får vi se vad det bär.

Publicerad 2016-10-03 kl 19:21
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER