POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Omoh: "Norling blev galen när han fick syn på mig"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Michael Omohs sejour i Sverige kunde börjat bättre.
I en intervju med NA berättar han om provspelet med Assyriska – och första mötet med Rikard Norling.
- Norling blev galen när han fick syn på mig, säger han till tidningen

Nigerianen Michael Omoh har sedan ankomsten till Sverige representerat tre svenska klubbar. Han inledde karriären i Dalkurd innan han via Östersund hamnade i sin nuvarande klubbadress Örebro i somras.  

Första stopp när han kom till Sverige, efter att ha gjort ett fåtal matcher med nigerianska Gateway United, var dock Södertälje och Assyriska FF där hans agent ordnat ett provspel. I en intervju med Nerikes Allehanda berättar Omoh att hans besök i Södertälje inte riktigt hade förankrats hos alla i den sportsliga ledningen.

- Norling (Rikard, dåvarande tränaren, numera i AIK) blev galen när han fick syn på mig och lämnade träningen och ringde sportchefen, säger Omoh till tidningen.

Det blev trots allt en testmatch där han spelade fram till ett av målen. Något kontrakt erbjöds han dock inte.

- Efter matchen kom Norling fram och sa att jag gjort en bra match men att situationen var sådan att han inte ville ha någon ny spelare, säger han.

I intervjun berättar Omoh att hans familj hemma i Nigeria har det knapert ekonomiskt och att han vid vissa tillfällen skickar hem majoriteten av sina pengar till hemlandet.

- Ibland går 60 procent av min lön till dem.

- Jag ringer hem och frågar: "är alla okej?", "har alla mat?" och jag har även flyttat dem till en större lägenhet. Jag har gett dem ett ganska okej liv. Från noll till runt 80 på en skala upp till 100.

Örebro möter BK Häcken på söndagen. En match som visas på C More live och C More.se med start 15.55.

I klippet ser ni sammandraget från Örebros seger mot Norrtälje i svenska cupen.

FAKTA

Följ svenska cupen 2017


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-03-05 kl 11:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå