POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Omspel - då raderas Syrianskas ledning

Syrianska hade 1-0 mot AIK. Men räkna inte med att matchen mot AIK kommer att återupptas från där den avbröts vid ett omspel. Det slår tävlingskommitténs Gerhard Sager fast.

- Spelas matchen om, då spelas den om från början utifrån ställningen 0-0. Vi återupptar aldrig en match som avbrutits, säger tävlingskommitténs Gerhard Sager till FotbollDirekt.se.

Men även om matchen spelas om från början kommer ändå Teteh Bangura att vara avstängd.
- Ja. Om det var en grov utvisning så är det så. Och med tanke på att domaren direkt drog upp det röda, så verkade det som så, säger Sager.

Många tycker nog att det mest rättvisa vore att återuppta matchen där den avbröts - med ledning för Syrianska med 1-0 och med Teteh Bangura utvisad. Men det är ett helt otänkbart scenario enligt Gerhard Sager.
- Vi återupptar aldrig matcher som avbryts. Ska en match spelas om, spelas den om från 0-0.

- Det finnns ingen gräns som säger att en match måste ha pågått si och så lång tid för att den ska spelas om. Men avbryts en match i den 89:e minuten och ett lag leder med 3-0. Då ska det nog mycket till om inte resultatet fastställs till det resultatet.

Blir det dock omspel mellan Syrianska och AIK, så är detta en tydlig signal att det lönar sig för störande element att få matcher avbrutna för att få till omspel om resultatet inte går som supportrarna tänkt sig.

Men det är dock långt ifrån självklart att det blir omspel - allt hänger på det beslut som tas av disciplinnämnden.
- Det är inte uteslutet att Syrianska kan tilldömas segern med 3-0. Men det beror på hur disciplinnämnden bedömer det hela.

Det allsvneska spelschemat är redan pressat och Gerhard Sager ser helst att en eventuell omspelsmatch sker innan sommaruppehållet.
- Den ska spelas på första tillgängliga lediga tid. Har inte något av lagen landslagsspelare med är det möjligt att den spelas i början av juni under landslagsuppehållet.

Publicerad 2011-04-26 kl 14:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå