Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Omspelade matchen går 15 oktober - MFF rasar

Omspelsmatchen mellan MFF och Djurgården ska spelas 15 oktober. Nu rasar MFF över beslutet.
- Fullständigt galet, säger ordförande Håkan Jepsson till Fotbollskanalen.se.

Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté har tagit beslut om när den omspelade matchen mellan MFF och Dif ska spelas.
- Det blir den 15 oktober har de sagt. Det är helt galet. Det är ett dåligt beslut, säger Håkan Jeppsson till Fotbollskanalen.se.

Under en veckas tid kommer MFF att spela fyra matcher: Häcken torsdag den 13 oktober, Djurgården lördag den 15 oktober, Syrianska måndag den 17 oktober och Metalist Charkiv torsdag den 20 oktober.

- Man sätter oss i en situation där vi måste spela tre matcher på fem dagar eller fyra matcher på åtta dagar. Det har aldrig hänt tidigare i världshistorien. Det sänder helt fel signaler om svensk fotbolls ambitioner om att vilja ha svenska lag ute i Europaspelet och göra bra ifrån sig och stärka svensk klubbfotboll. Nu ger man ju inte alls MFF den möjligheten att ta den möjligheten. Det tycker vi är otroligt dåligt. Vi har väldigt svårt att se att vi ska bli drabbade och lidande i den här affären, på det här sättet, när vi nu representerar Sverige i Europa. Det känns oerhört märkligt, säger Jeppsson.

- Det finns en annan aspekt också och det är skaderisken. Spelarna måste ju kunna göra sig själv rättvisa. Alla vet ju att en hård fotbollsmatch kräver återhämtning. Man utsätter våra spelare för en enorm risk och därmed klubben och därmed svensk fotboll genom att tvinga ut våra spelare.

Förbundet har även beslutat att matcherna Malmö FF-Syrianska och Halmstad-Djurgården flyttas från den 16 oktober till den 17 oktober.

Matchen mellan Malmö FF och Djurgården den 30 juli avbröts då smällare kastades in på planen.

Publicerad 2011-09-16 kl 13:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons