Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Omspelskaoset - J-Södra fick bara en vilodag: "Finns inga regler"

Sista omgången av allsvenskan ser ut att flyttas. Malmö FF ska få två vilodagar mellan varje match - men det finns inga regler.
- Vi har en praxis, säger Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Malmö FF har ett hektiskt schema framför sig med flera matcher i veckan på grund av uppskjutna allsvenska matcher och Europa League-gruppspel. Hemmamatchen mot Djurgården, som avbröts, ska spelas om - vilket förmodligen leder till att allsvenskans sista omgång flyttas fram en vecka.

Men enligt vilka regler? Ordföranden i fotbollförbundets tävlingskommitté, Gerhard Sager, berättar att det inte finns några fastställda bestämmelser om vilodagar.

- Vi har inga sådana regler längre i tävlingsbestämmelserna. Vi har en praxis som säger att det ska vara två dagar mellan matcher. Det finns inget som hindrar att vi spelar med en dags mellanrum, men då skulle vi inte följa vår praxis, säger han till fotbollskanalen.se.

2007 spelade IFK Göteborg tre matcher på sex dagar, och fick bara en vilodag mellan den allsvenska matchen mot Gais och cupfinalen mot Kalmar. Och förra året fick superettalaget Jönköpings Södra bara vila en dag mellan en ligamatch och en match i svenska cupen.

- Vi går inte in på det nu, det är inte aktuellt. Vi har en praxis i allsvenskan med två vilodagar, säger Sager.

Är det skillnad på praxisen för allsvenskan och superettan?
- Nej. Att det blev så i fjol beror på att svenska cupen ligger på speldagar som inte alltid stämmer med spelprogrammet i serierna. Det fanns ingen annan möjlighet, och man får acceptera det när det gäller cupen. Det har inget med göra med vilken serie man spelar i.

Malmö FF har överklagat disciplinnämndens dom om omspel.

Publicerad 2011-09-07 kl 15:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons