Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Onödigt av Sobra - okänsligt av domaren"

Matchen mellan Kalmar och Elfsborg slutade i tumult då KFF:s brasilianare Daniel Sobralense blev utvisad för att ha bröstat upp sig mot domaren: "Tolkas direkt som att vi försöker ta livet av dem."

Det var i matchens sista minut som Sobralense först knuffade till en Elfsborgsspelare för att i situationen efter brösta upp sig mot domaren Martin Ingvarsson.

- Jag tycker det var onödigt av "Sobra", men samtidigt tycker jag att domaren borde visa lite känsla - vi pratar om minimal kontakt i situationen. Det tolkas direkt som att vi försöker ta livet av dem, säger Henrik Rydström till FotbollDirekt.se.

- Det skulle vara skillnad om han sprang rakt in i domaren, det måste finnas nyanser.

Rydström tycker att domarnivån har varit mer ojämn än någonsin under årets första matcher. Något som framförallt påverkar uttrycksfulla spelare som han själv.

- Nivån har svajat något fruktansvärt. Och det är det värsta vi spelare vet. Ena gången blir man varnad för hands, andra gången inte - om man sparkar ner någon får man en tillsägelse, en annan gång blir man varnad. Det skapar förvirring.

Du själv blev varnad i matchen och såg minst sagt förvånad ut?

- Ja, Amadou Jawo föll väldigt lätt över mitt ben och Ingvarsson blåste frispark. Då ställde jag frågan - menar du mig? - till honom. Och till svar fick jag ett gult kort. Jag hade inte ens fått en tillsägelse innan. Det existerar inte...

Christian Hildén

Publicerad 2010-03-27 kl 20:56
Annons
Annons
Annons