Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Önskas återvända till AIK - tidigare ordföranden: "Ingenting som är aktuellt"

Foto: Scanpix

AIK-styrelsen har ställt sina platser till förfogande. Då vill klubbens hedersordförande Lennart Johansson önskar se tidigare ordföranden Johan Strömberg återvända - vilket inte lär hända.
- Det är ingenting som är aktuellt, säger Strömberg till Fotbollskanalen.

AIK Fotboll kallade sent torsdags kväll till ett extrainsatt årsmöte 15 december som där den enda punkten på dagordningen är val av styrelse. Styrelsen har ställt sina platser till förfogande

Fotbollskanalen kunde senare berätta att medlemmar i AIK genom en namninsamling med 291 underskrifter framfört sitt missnöje och tvingat fram ett extrainsatt möte.

Klubbens hedersordförande Lennart Johansson gick ut i Sportbladet och var orolig över stormarna kring AIK. Då sade han även att om han själv får välja ny ordförande blir valet tidigare AIK-ordföranden Johan Strömberg, som Johansson samarbetar med i en stiftelse för att motverka korruption inom fotbollen (Lennart Johansson Foundation).

- Det var ju vänligt sagt av honom. Men det är ingenting som är aktuellt, säger Johan Strömberg till Fotbollskanalen.

Inte över huvud taget?
- Nej.

Strömberg tog över som ordförande för AIK Fotboll AB i december 2010 och lämnade mars 2013, när Andreas Alm var tränare i klubben. Strömberg är advokat i advokatfirman Nordia och när Fotbollskanalen når Strömberg befinner han sig i Bangkok på tjänsteresa och meddelar att han har dålig koll på läget i AIK.

- Jag har ingen aning om vad som händer. Jag har ingenting att säga. Du har nog bättre koll än vad jag har vad som hänt. Jag har inte hunnit prata med någon och är nog den sämsta nyhetskanalen.

Tycker du att styrelsen behöver förändras?
- Jag har inga synpunkter, jag vet knappt vilka som sitter där.

Anledningen bakom missnöjet handlar till stor del om vice ordföranden i AIK FF - som lämnade ordföranderollen i februari i år - Johan Segui, som Sportbladet var först med att rapportera om. Något som bekräftas av källor till Fotbollskanalen. I styrelsen finns en konflikt mellan vd:n Mikael Ahlerup och Johan Segui. Strömberg får kommentera de uppgifterna.

- Jag har ingen aning vad det handlar om. Jag har läst lite i Aftonbladet, hos er och Expressen men jag vet inte om det stämmer. Jag vet inte vad som händer. Jag har inte pratat med några.

Har du någon uppfattning eller vetskap om hur miljön i AIK är just nu, har den förändrats sedan du lämnat?
- Det är jag nog fel person att tala om, säger Strömberg som ber att få återkomma i ett senare skede.

Publicerad 2016-12-03 kl 11:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons