Öqvist sänkte Umeå IK

Dagen började illa men slutet blev bästa möjliga för Linköping och Josefine Öqvist i damallsvenskan. Till toppmötet mot Umeå blev man försenade efter reseproblem och matchen fick flyttas fram en halvtimme. Till slut blev det ändå en sensationell 3-2-seger för Linköping efter två mål av Öqvist, det avgörande på tilläggstid.

-Otroligt skönt. Jag har haft en sådan jäkla dag. Vi fick ingen mat och hann knappt värma upp. Sedan går vi ut och vinner en sådan här match. Det visar att vi är ett jäkla bra gäng, sade Josefine Öqvist till TT.

Marta inledde

Då hade brasilianska stjärnan Marta planenligt givit hemmalaget ledningen i 30:e minuten men två minuter senare kom Öqvists kvittering. Linköpings andra landslagsanfallare, Jessica Landström, kunde sedan i andra halvlek ge Linköping ledningen i 49:e minuten. Östgötalagets glädje blev dock kortvarig, en minut senare kvitterade Madelaine Edlund för Umeå och 2-2 såg ut att bli slutresultatet.

Bara trea

Förlusten gör att Umeå helt plötsligt inte är bättre än trea i damallsvenskan, en poäng efter serieledande Malmö och just tvåan Linköping med sämre målskillnad. Malmö hade chansen att dra ifrån i tabelltoppen men fick bara 1-1 hemma mot Djurgården, klubbens första poängförlust i år efter sex raka segrar. På lördag möts Umeå och Djurgården i Stockholm.

Publicerad 2008-06-04 kl 21:59

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.