Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ordbråket efter derbyt - Guidetti och Saidi oense om vem som var bäst: "100 procent att vi ska vinna"

Allsvenskan

SOLNA. AIK och Hammarby spelade 2-2.
Då råder det delade meningar om vilket lag som var bäst.
- Jag tror att Bajen är ganska nöjda med resultatet, säger John Guidetti.
- AIK slår bara långbollar. Vi spelar ju fotboll från målvakt och upp, menar Abdelrahman Saidi.

1:21
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK-Hammarby i spelaren ovan.

AIK ledde med både 1-0 och 2-1, men Hammarby reste sig gång på gång och matchen slutade 2-2. Efteråt var det delade meningar om vem som var bäst och förtjänade tre poäng.

- AIK skapar ju inget. Vi har ju flera lägen som vi kan göra mål på. Det känns inte rättvist med 2-2. Det är 100 procent att vi ska kunna vinna den här matchen, säger Bajens ytter Abdelrahman Saidi.

Varför vinner ni inte?
- Jag vet inte. Vi slarvar. Det är två slarvmål som vi släpper in. Vid första är det ett bolltapp i mitten och vid andra ska vi rensa iväg den, men missar bollen och då får han ju bollen vid fötterna. Det är klart att han ska göra mål där.

ANNONS

Varför tycker du att ni är bättre och borde vinna?
- Vi har fler chanser, och AIK skapar knappt någonting. AIK spelar inte värsta fotbollen, det är mycket långbollar. AIK slår bara långbollar. Vi spelar ju fotboll från målvakt och upp.

- Vi visste att AIK skulle lägga sig lågt. Vi visste att vi skulle ha bollen, ha våra chanser och att AIK skulle få bollen och bara slå iväg den. Vi visste att det skulle vara en sådan match. Det är inte så roligt att spela mot ett sådant lag.

När John Guidetti kommer ut från omklädningsrummet säger han till Fotbollskanalen att det var tungt att tappa 1-0 och 2-1.

- Det är surt att inte ta tre poäng när man har ledningen två gånger. Men jag tror att Bajen är ganska nöjda med resultatet.

När Guidetti får höra att Hammarbys Abdelrahman Saidi att Hammarby var mycket bättre och var värda tre poäng så svarar han:

ANNONS

- Om du kollar på deras tränare som gör ett byte i 91:a minuten, lite defensivare byten, sätter upp mittbacken som mittfältare och byter in en till mittback… det speglar ju inte riktigt det som deras spelare säger, säger Guidetti och fortsätter:

- Om man maskar i slutet för att man vill döda matchen och om man byter in extra mittbackar och sätter upp en som mittfältare, för mig talar det för att ledarstaben i Hammarby förmodligen är ganska nöjda med oavgjort. Men jag kanske har fel? Men ett plus ett blir oftast två, om det inte blir tre då, vilket det aldrig blir. 

Publicerad 2022-08-28 kl 18:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto