Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Ordern inför mötet med Örebro: Stoppa distansskyttarna

Foto: TT

Stoppa distansskyttarna. Det är en av Häckens segernycklar i mötet med Örebro.
- Vi måste hindra dem från att bli rättvända, säger tränaren Peter Gerhardsson.

Jönköpings Södra, IFK Göteborg och Hammarby har försökt. Så också Elfsborg och IFK Norrköping. Än så länge är det dock bara Djurgården, i premiären, som har lyckats besegra Örebro hemma på Behrn Arena.

Under söndagen är det Häckens tur att försöka. Och tränaren Peter Gerhardsson vet vad som krävs för att lyckas.

- Det är ett väldigt spelskickligt lag med många offensiva alternativ och lösningar. Sedan är det ett lag med många väldigt bra skyttar. Egentligen hela mittfältet. Det måste vi få stopp på, säger han.

Hur gör man det på bästa sätt?
- Framförallt vill vi vara aggressiva i vårt försvarsspel. Hindra dem från att bli rättvända. Det finns vissa spelare som man inte ska ge för mycket tid och utrymme.

Häcken kommer till mötet med ett svagt Europa League-kval i ryggen. Hemma mot irländska Cork City i torsdags blev det bara 1-1. Finns det månne någon revanschlusta i laget?

- Nja. Det blir nog mer i returen mot Cork i så fall. Nu är det Örebro och en annan turnering. Men sedan kan det ju givetvis finnas revanschlusta på individuell basis. Vi har bra konkurrens i truppen och alla vill vara med och spela, säger Gerhardsson som får klara sig utan Jasmin Sudic.

Mittbacken har en överansträngning i knäet. Dessutom vilas Emil Wahlström till torsdagens Europa League-retur. Däremot finns nyförvärvet Rasmus Lindgren med i truppen och kan komma att göra allsvensk debut.

Publicerad 2016-07-17 kl 07:30
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER