Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Ordföranden rasande efter Diskeruds tweet: "Oacceptabelt – måste hanteras så han inte blir föraktad"

Mix Diskeruds tweet skapade ilska i HIF-lägret.
Ordförande Krister Azelius förstår fansen.
- Det är bra att det är borta - men det räddar ingenting, säger han till Fotbollskanalen.

Helsingborgs IF presenterade under lördagen Mix Diskerud som sitt nyförvärv. Två dagar senare väntade allsvensk premiär för HIF hemma på Olympia då nykomlingen Varbergs Bois kom på besök.

Diskerud fanns inte med på plan men fick från läktaren se sin nya klubb förlora klart hemma mot den allsvenska nykomlingen med 3-0. Efter matchen publicerade 29-åringen en tweet där han skrev:

"En positiv grej var att ett västkustlag tog tre poäng. Framåt Västkusten".

Mittfältarens tweet väckte stor ilska bland fansen och bara en stund senare plockades den bort.

Krister Azelius, skåningarnas ordförande, om Diskeruds uttalande på sociala medier:

ANNONS

- Jag visste inte om det förrän jag fick interna besked om att det hade skett. Min kommentar är att det inte är okej, min kommentar kan bli lite hårdare genom att säga att det i grund och botten är fullständigt oacceptabelt. Jag har stor förståelse för reaktionerna hos omvärlden. Det är klart att jag mest bryr mig om reaktionerna hos våra egna supportrar, inklusive medlemmar, samarbetspartners och allt, säger Azelius.

- Jag vet att det är borttaget men det löser ingenting. Det är bra att det är borta, men det räddar ingenting. Jag vet inte om det här var någon missriktad besvikelse, men vad jag vet om var att det i alla fall inte var en besvikelse över att inte vara på plan, det var klart i förväg och det tror jag Olof (Mellberg, tränare) till och med hade uttryckt medialt.

Azelius fortsätter:

ANNONS

- Jag hoppas detta var ett ruskigt dåligt försök till att vara ironisk, och det får vi bena ut. Det naturliga för mig är inte att sitta med enskilda spelare, det här engagemanget får Olof föra med honom, vill han (Olof) sedan att jag eller Joel (Sandborg, klubbdirektör) ska delta så kommer vi göra det.

- Men det var plumpt, plumpt är kanske det ordet som är mest rättvist. Jag kan inte komma så mycket djupare i analysen. Men det är inte okej, jag har stor förståelse för att man reagerar väldigt negativt där ute.

Sedan Diskerud presenterades av HIF har Azelius ännu inte hunnit träffa nyförvärvet personligen.

- Han är nattgammal hos oss. Hade det varit så att någon av våra andra spelare, som varit med några år, hade varit frustrerade och kastat ut sig något så hade jag möjligtvis kunnat hitta en förklaring. Men det kan jag inte göra nu. Vi har förhandlat med honom i några dagar och han kom hit i går.

ANNONS

- Jag kan inte göra analysen så djup som jag behagar eller som framför allt du önskar. Men det här är någonting som naturligtvis måste hanteras. Min fromma förhoppning, min vädjan, är att vi reder ut det här på ett sådant sätt att Mix efter det här dumma tweetandet accepteras av våra supportrar på samma sätt som vi presenterade honom. Men det är en vädjan, det är ingen begäran.

Azelius har själv inte pratat med Diskerud men berättar att det är Mellberg som är mittfältarens chef och att det är han som måste ta samtalet med 29-åringen.

- Vill han att jag eller Joel ska vara med i samtalet så kommer jag så klart finnas där. Den tydligheten jag har gentemot dig… jag kommer vara minst lika tydlig internt. Jag är säker på att Olof redan är i gång med detta, säger Azelius och fortsätter:

- Men, med den här föreningen, är det inte det ena så är det det andra. Å föreningens vägnar är det här helt oacceptabelt.

ANNONS

Förstår du fansens ilska?
- Jag förstår att fansen blir frustrerade. Jag kan säga så här, jag behöver inte tala om fansen, jag kan ställa mig i samma klunga. Men är det alldeles för grova synpunkter kan jag inte acceptera det, jag kan aldrig ge klartecken till vad som helst, det är jag noga med.

- Men jag tycker det är lika frustrerande. Jag står med dem och är frustrerad. Jag är inte ute efter att, vilket jag hoppas är tydligt, hitta förklaringar eller ursäkter. Jag är ute efter att vädja efter förlåtelse, förstå är svårt att göra, men att fansen i förlängningen kan förlåta. Det är jobbigt att ha en enskild spelare som får fansen emot sig, vi ser det här och var vad det gäller olika saker, men vi vill inte ha det så. Det är väldigt olyckligt att en välkommen spelare blir ovälkommen innan han ens har satt på sig skor. Jag har förståelse och ställer mig till skaran som är frustrerade över den här tweeten.

ANNONS

På Twitter skrev någon: "Lämna direkt. Tack". Har Mix Diskerud gjort sitt i HIF innan han ens har spelat sin första match?
- Min utgångspunkt är nej, det har han inte i det här läget. Han ska spela för oss men samtidigt är det av stor vikt att få klarhet i det här. Det här sopar man inte under mattan eller låter det vara bara, det är påfrestande för oss och i förlängningen för honom själv så klart.

- Först och främst måste vi reda ut det internt. Vi har en stor grupp med 7 000 på läktarna och 90 000 i Helsingborg som bryr sig… det här måste hanteras på ett sätt så att han inte blir föraktad i det här läget. Men det vore alldeles förfärligt om jag hade sagt till dig nu att: "där gick tåget för honom". Det här får vi reda ut och min utgångspunkt är att vi har värvat en klasspelare som verkligen hade behövts i dag om han hade kommit tidigare. Samtidigt är beteenden väldigt viktiga, inte bara på planen, utan även på sociala medier. Det här måste vi lägga tid på.

ANNONS

- Men utgångspunkten för mig är att Mix ska fortsätta att spela för oss. Jag vägrar kasta in handduken på att en tweet resulterar i att vi förlorar en sådan kraft till så rimliga finansiella insatser. Men jag tänker inte skydda situationen med rimliga finansiella insatser, men jag ska försöka arbeta tillsammans med övriga så att den här stormen blåser över.

Azelius avslutar.

- Han ska vara med oss på de villkor som gäller i kontraktet. Jag vill inte ens tänka på alternativen, då är det ett jättemisslyckande om vi hamnar i ett läge att den här kontroversiella tweeten ska sluta med ett sådant debacle. Det hade varit väldigt, väldigt tråkigt.

- Men igen, inte ett ord av det jag säger är ett försvar för den här tweeten. Den är inte okej, den är oacceptabel.

Publicerad 2020-06-15 kl 23:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto