Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Örebro-anfallare klar för kroatisk toppklubb

Nedim Halilovic har fått begränsat med speltid i Örebro under säsongen. Under fredagen blev det klart att han lämnar allsvenskan till förmån för ett kroatiskt topplag.

Trots Örebros anfallskris har Nedim Halilovic fått begränsad speltid under säsongen. Bosniern, som var en viktig del av Örebros återkomst till allsvenskan, lämnar nu för spel i den kroatiska ligan. Storsatsande HNK Rijeka köper loss anfallaren från kontraktet med Örebro. Landslagsmannen är fortfarande stor på Balkan efter åren i Bosnien. Klubben han ansluter till är en av regionens rikaste och ex-Örebroaren får möjlighet till Europaspel.

- Nedim är glad över kontraktet. Han kommer till en klubb som siktar på att vinna den kroatiska ligan och som redan i sommar ska spela i intertotocupen, säger spelarens rådgivare Miro Jaganjac till Nerikes Allehanda.

Att anfallaren känt sig frustrerad över situationen i Örebro har inte varit någon hemlighet. Halilovic sköt Örebro till allsvenskan men har sedan dess haft problem att leva upp till förväntningarna. Hans värde på marknaden har sjunkit och enligt spelarens rådgivare skulle klubben tjänat på att sälja honom tidigt. Assyriska sägs ha erbjudit tre gånger Rijekas anbud innan säsongens början, men då ville inte Örebro sälja.

Halilovic är själv lättad över att ha lämnat Örebro bakom sig och rådgivaren Miro Jaganjac säger till tidningen att hans klient inte blev professionellt behandlad i klubben.

- Det är en sak att hamna på bänken men klubben har behandlat honom som en juniorspelare. Nu kommer han till en klubb där han kan uttrycka sig språkligt och hamnar i en miljö där han känner sig hemma.

Publicerad 2008-06-07 kl 15:12
Annons
Annons
Annons