Örebro avgjorde sent - och gick om Hammarby i sista omgången

Gustav Ludwigson jagade förstaplatsen i poängligan, men han nådde inte hela vägen fram.
I stället kunde Örebro avgöra matchen i slutminuterna - efter en målvaktstabbe av Oliver Dovin.
- En stor besvikelse på många sätt, säger Stefan Billborn om säsongen till Dplay.

Allsvenskans sista omgång. Örebro mot Hammarby. Inget av lagen hade något att spela för, förutom en bra placering. Inga Europaplatser eller kval var aktuellt. Den enda som jagade något var Gustav Ludwigson. Hammarbys anfallare hade inför matchen gjort åtta mål och elva assist, och den spelaren som låg före honom i poängligan var Astrit Selmani på 21 poäng, men han var avstängd i den sista omgången.

Det var Örebro som skulle ta ledningen i matchen. Nahir Besara hittade in med ett inlägg från vänsterkanten som mittbacken Andreas Skovgaard Larsen mötte perfekt med pannan.

Efter 30 minuter skulle Hammarbys mittback Richard Magyar få sitt andra gula kort därmed bli utvisad. Annars bjöd inte första halvlek på flera mål, vilket gjorde att den slutade 1-0.

I början på andra halvlek kom Hammarbys Mohanad Jeahze runt på kanten och fick iväg ett skott, men det gick rakt på Örebros målvakt Oscar Jansson. Fortsatt 1-0 Örebro.

Strax efter det skulle Örebro sätta 2-0-bollen i nät, då Agon Mehmeti högg på en retur. Målet dömdes däremot bort för offside, och målet räknades således inte.

I stället skulle kvitteringen komma från Hammarby. På pass från Jeppe Andersen kunde Gustav Ludwigson sätta dit bollen och närma sig Astrit Selmani i poängligans topp. Efter kvitteringen hade Ludwigson 20 poäng, och avstängde Selmani 21.

Med bara minuter kvar avgjorde Örebro matchen på hörna, efter en målvaktstabbe från Oliver Dovin. Målet gjorde Erik Björndahl.

I och med 2-1-resultatet gick Örebro om Hammarby i den allsvenska tabellen. Örebro slutade på 42, vilket innebar en sjundeplats. Och Hammarby på 41 poäng och åttondeplats.

- En stor besvikelse på många sätt, säger Stefan Billborn om säsongen till Dplay och fortsätter:

- Men vi får bryta ihop och komma igen, det är inte så mycket mer att göra nu - den (säsongen) är ju slut. På ett sätt är det skönt, men det är klart det är en stor besvikelse.

Örebro: Jansson - Ali, Hjertstrand, Larsen, Wright - Seger, Besara, Gerzic, Gall - Mehmeti, Hümmet

Bajen: Dovin - Sandberg, Magyar, Fällman, Jeahze - Andersen, Sher - Kacaniklic, Khalili, Paulinho - Ludwigson