Örebro biter sig fast på tredjeplatsen efter vinst mot DIF

Örebro skapade tillräckligt med chanser mot Djurgården för att avgöra på egen hand.
Men efter en uppvisning i hur man bränner målchanser frälstes Örebro av ett självmål och vann 1-0.

Det stora samtalsämnet under och efter matchen var hur hemmalagets Kim Olsen kunde undgå att göra 1-0 efter en knapp halvtimme. Olsen fick bollen vid straffområdeslinjen rakt framför mål, ett mål som var helt öppet. Men i stället för att skjuta lade han bollen tillrätta innan skottet kom.

Då hade också Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho hunnit tillbaka och kastat sig. Vaiho lyckades rädda med högerhanden, säsongens svettigaste räddning på Behrn Arena.

Med tanke på denna situation var Olsen nog den mest nöjde när Örebro tog ledningen i andra halvlek. Efter ett inlägg från Nordin Gerzic uppvaktade Olsen Djurgårdsbacken Kebba Ceesay så pass mycket att han styrde bollen över egen mållinje. Vaiho var när att stoppa även denna boll men fiskade ut den lite sent, linjedomaren vinkade för mål.

Sett till spelet var Örebros seger rättvis. I första halvlek dominerade Örebro totalt med ett snabbt och underhållande passningspel. Hemmaspelarna passade också på att bränna riktigt många chanser.