Örebro dubbelknockade av Lantto

Möjligheten till serieledning sprack - mot Gefle. Hårdsatsande Örebro åkte på säsongens första motgång efter ett snöpligt slut.
– Vi visade vad vi kan. Alla har väl inte riktigt trott på oss, som vanligt, säger Gefles tvåmålskytt.

Gefle slog Örebro med 3-2 och gjorde det genom två mål av Jonas Lantto.
En kväll som hade kunnat sluta med serieledning för guldkandidaten slutade alltså med förlust och en sjundeplats - samtidigt som i vanlig ordning hårt nederlagstippade Gefle seglade upp på en tredjeplats.

Första halvleken blev mållös innan matchen spratt till under den andra hälften. Örebro tog först ledningen genom Andreas Haddad när han styrde in 1-0 i början av andra halvlek.

Andra målet på tre matcher och Haddads flyt fortsatte - dock inte Örebros som tio minuter fick se Dragan Kapcevic kvittera när Gefle visade tänderna för första gången den här aftonen. Och det var bara början.

Nu tog ÖSK ledningen igen tiotalet minuter senare - nu genom amerikanen Alejandro Bedoya som med mycket teknik i en nedtagning snabbt prickade in bollen fram till 2-1.
Men just där tog ÖSK slut den här kvällen - finishen på Berhn Arena blev mardrömslik.

Bara för att fem minuter senare satte Jonas Lantto 2-2 i den 79:e minuten och tre minuter före slutet chanssköt samme Lantto sitt andra mål inom loppet av tio minuter - och säsongens största skräll så här långt var verklighet.

– Jag tittade om jag hade någon i boxen, men det såg tjockt ut. Bortre är alltid ledning så jag sköt, säger Lantto till Canal plus:

– Vi spelade vårt spel. Det är väl en liten visning av vad vi kan. Alla har väl inte riktigt trott på oss som vanligt. Slår man Örebro är man ett bra lag så det kan gå bra.

Publicerad 2011-04-18 kl 22:28