Örebro: ''En lättnad när det lossnar''

Bitarna har börjat falla på plats för ÖSK och i andra halvlek verkade allt stämma mot Sundsvall. Nordin Gerzic var planens gigant, men inte den ende som imponerade.

- De här segrarna betyder jättemycket för oss, mer än om vi skulle vinna med tre eller fyra mål, säger Örebros lagkapten till FotbollDirekt.se.

Det är tätt i mellan mitten och botten av allsvenskan. I och med kvällens seger mot GIF Sundsvall närmar sig Örebro de åtråvärda placeringarna bortom bottenstriden. Men det började dåligt på Behrn Arena. Efter bara tre minuter tog Sundsvall ledningen genom ex-örebroaren Robert Mambo Mumba.
- Vi börjar väldigt osäkert och kommer fel i positionerna. Första 15-20 minuterna är riktigt bedrövliga, säger Fredrik Nordback.

Örebro kämpade sig dock in i matchen, mycket tack vare en Nordin Gerzic som var i högform. Efter 32 minuter kvitterade bosniern efter snyggt förarbete av Roni Porokara.

- De är duktiga med boll, speciellt Nordin som gör en bra match. I första är det han som håller vårt spel levande.

Efterhand stämde spelet mer och mer för ÖSK. Och med stabiliteten följde självförtroendet. Offensivt bjöds det på dribblingsraider, kombinationsspel och en säkerhet framför mål som laget tidigare saknat. Eric Bassombeng stod för många vackra nummer ute på kanten och gav dessutom Örebro ledningen. Återigen var det ett inspel av typen snett-inåt-bakåt som låg bakom.
- Det är jätteroligt för honom att få göra mål, han har en otrolig speed.

Nu lättar trycket på ÖSK och den nervösa spänningen från våren verkar vara som bortblåst.
- Det har aldrig varit dålig stämning i laget, men det blir en väldig lättnad när det lossnar, säger Fredrik Nordback.

ÖREBRO SK - GIF SUNDVALL 2-1

Mål: 0-1 Robert Mambo Mumba (3), 1-1 Nordin Gerzic (33), 2-1 Eric Bassombeng (55)

Gula kort Örebro: Kim Olsen, Fredrik Nordback, Robert Walker

Gula kort Sundsvall: Hannes Sigurdsson, Erkan Saglik

Röda kort Sundsvall: Ari Skulason

Domare: Sven-Martin Åkesson