Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Örebro lägger locket på - ''Färdigvärvat''

Örebro har bestämt sig för att det är färdigvärvat. Årets allsvenska succé tänker inte förstärka om inte Porokara eller Bassombeng försvinner.

- Nej, det tänker vi inte. Det finns inte någon anledning till det om vi inte blir av med spelare, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

- Det ska mycket till för att vi ska värva in ett etablerat namn. Vi har verkligen vad vi behöver, fortsätter Sjögren.

Sportchefen berättar samtidigt att ÖSK nu - precis som Elfsborg - inte har ett enda spelarkontrakt som behöver omförhandlas.

- Det stämmer och det känns oerhört bra att vi lyckats med den framförhållningen. Ja, vi har Peter Westmans kontrakt men det ska snart vara ordnat.

Den allsvenska sexan blundar emellertid inte för att både Roni Porokara och Eric Bassombeng kan försvinna redan i januari.

- Vi har en plan för det, om det blir så, med x antal namn förberedda. Det är bra namn, bara att hoppas på att de inte är upptagna - om vi skulle behöva förstärka.

Men borde inte ett etablerat namn locka, även om ni inte förlorar någon spelare för att snabbt höja ett redan spännande lag?

- Så kan man nog tycka. Men jag vet inte om så många förstår vilken oerhört jobbig situation vi var i för bara några år sedan. När vi nu för första gången på så länge har ett lugn och framförahållning så ska vi inte göra något det inte finns anledning till.
- Vi ska fortsätta att tänka långsiktigt.

Annat var det för bara några år sedan då konkurshotet var plågsamt närvarande. Då styrdes föreningen av många ogenomtänkta beslut.
I dag har ordning och reda tagit över och 2009 ser ut att sluta med plussiffror.

- Prognosen säger att det blir så. Det är en skön utveckling vi har haft. Det var först 2006 vi hade ett någorlunda grepp om verksamheten. Sedan har allt gått snabbt och i dag har vi stor trygghet i hela föreningen.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2009-12-22 kl 15:07
Annons
Annons
Annons