Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Örebro överlägset Gefle

Många fina tekniska prestationer gav inget i utdelning.
Men när Magnus Wikström fick sin första chans small det direkt. Wikström satte 1-0 för Örebro mot sina gamla lagkamrater i Gefle, matchen slutade 2-0.
-Visst är det lite speciellt, jag känner ju några av spelarna i Gefle bra, sade Wikström.

Från sin position i mittförsvaret fick Wikström se Örebro spela ut Gefle efter noter. Gefle backade hem med många spelare och gav Örebro både tid och ytor. Det kunde straffat sig mycket tidigare än efter en timmes spel. Örebros tekniska mittfältare Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya låg bakom mycket och Bedoya hade också några riktigt vassa chanser själv.

-Så här ska fotboll spelas. Alla rörde på sig och ville ha boll, sade Gerzic.
Men trots att det var underhållande var det ineffektivt från hemmalagets sida.
-Vi hade pratat om att ha tålamod innan matchen så det hade nog alla med sig i bakhuvudet. Så länge vi skapade så mycket fanns det ingen anledning till oro, sade Wikström.

När Örebro väl spräckte sin nolla var det utan krusiduller. Mittback Wikström, som kom till Örebro från Gefle inför säsongen 2007, krutade på för kung och fosterland efter hörna. Anledningen att flytta upp honom på fasta situationer är egentligen för att utnyttja hans starka huvudspel, men det gick lika bra med fötterna.

-Nej, det var ingen inövad variant. Men jag kände tidigt att jag inte hade bevakning och det var bara att söka sig till den lediga ytan och dra till. Jag känner ju flera Gefle-spelare från min tid där så visst är det lite speciellt att göra mål på dem. Jag gjorde nog mål mot Gefle när jag spelade med Forward men det räknas inte på samma sätt, sade Wikström.

-Mattias Hugosson (Gefles målvakt) är en av de jag känner bäst. Han sade inget efteråt, bara garvade lite, fortsatte Wikström som gjorde sitt första mål för säsongen.

Örebro ökade till 2-0 några minuter senare och punkterade matchen helt. Gefle gjorde ett fruktlöst försök att flytta upp fler spelare mot slutet av matchen men var inte i närheten av att kunna förlänga sin svit till fem matcher i följd utan förlust.
Tack vare segern klev Örebro förbi Gefle i tabellen, är nu sjua medan Gefle är åtta.

Publicerad 2009-08-31 kl 21:56
Annons
Annons
Annons