POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Örebro SK tvingas betala böter efter sjukdomsfallen mot Sirius

Foto: Bildbyrån.

Flera spelare i Örebro SK mådde dåligt inför mötet med Sirius den 5 juli.
Men klubben berättade inte om sjukdomsfallen förrän efter matchen.
Nu straffas ÖSK i disciplinutskottet för det inträffade. Klubben ska betala böter.
- Bötesbeloppet fastställdes till 50 000 kronor, säger Ove Sjöblom, ordförande i utskottet, till Fotbollskanalen.

Den 5 juli förlorade Örebro SK mot Sirius med 2-1 på bortaplan. Inför mötet mådde flera spelare i bortalaget på Studenternas dåligt. ÖSK-managern Kjäll berättade att spelare spydde inför matchstart, men trots det informerade ÖSK inte matchläkaren, i det berörda fallet Sirius klubbläkare Jakob Johansson, om det, vilket kan ha brutit mot Svensk Elitfotbolls "Protokoll gällande matchmiljön". För det inträffade blev Sirius anmält till Sef:s disciplinutskott, där klubben riskerade en erinran, varning eller böter. 

- När man tittar tillbaka på det behöver vi värdera om vi skulle kommunicerat på annat sätt, det är inte jag rätt person att uttala mig om. Kommunikation är viktigt och jag förstår hans (Sirius läkare Jakob Johansson) syn på det. Jag vill trycka på att vi inte hade någon information när vi kom till arenan och vi har inte haft någon ambition om att mörka någonting. Vi var också raka och tydliga med det när vi hade fått veta det, då säger man det inte på en presskonferens om syftet var att mörka det, sa ÖSK-managern Axel Kjäll till Fotbollskanalen.

Kjäll berättade i samband med sjukdomsfallen att Örebro gjorde bedömningen att det handlade om matförgiftning.

Nu har ärendet varit uppe i disciplinutskottet. Och Örebro får den "hårdaste" påföljden, böter.

- Ett enigt disciplinutskott kom fram till att påföljden i det här fallet blir böter. Bötesbeloppet fastställdes till 50 000 kronor, säger Ove Sjöblom, ordförande i disciplinutskottet, till Fotbollskanalen.

Som jag har förstått det är det den "kraftigaste" påföljden?
- Böter i sig är det skarpaste verktyget i påföljdsarsenalen som vi kan ta till. Sedan varierar bötesbeloppet från 6000 kronor och uppåt beroende på typ av förseelse.

Då måste ni sett ganska allvarligt på den här förseelsen?
- Vi ser allvarligt på covid-19-protokollet och efterlevnaden av det. Resonemanget inom disciplinutskottet är att det här var en förseelse som är emot covid-19-protokollet i ett väldigt väsentligt avseende, att liksom anmäla avvikelser från protokollet till matchläkaren i det fallet som det här gäller. Det har vi sett allvarligt på och det har redan Örebro sett allvarligt på. Vi har också informerat Simon Åström (vd, ÖSK) om utfallet i dag.

Sef:s disciplinutskott består av representanter från klubbar i allsvenskan och superettan. Förutom Ove Sjöblom, som är ordförande i Sirius, sitter även Elfsborgs Stefan Andreasson, Trelleborgs Mattias Kronwall, HBK:s Mikael Kaller samt Hammarbys Göran Rickmer i utskottet.

Publicerad 2020-07-17 kl 12:15
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto