Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Örebro SK:s stjärna redo för flytt

Örebros stjärna Eric Bassombeng känner sig redo för nästa steg i karriären. Mittfältaren var hårt uppvaktad av en holländsk klubb under våren och siktar nu in sig på spel i Europa till nästa säsong.

- Han känner sig redo och jag tror att ÖSK vill att det ska hända något, men det är inte så bråttom. Han är nyfiken på nästa steg, men vi får se vad som händer, säger Bassombengs agent Chrisitian Ekoka Fahlman till FotbollDirekt.se

Örebro SK:s mittfältare Eric Bassombeng var en stark bidragande orsak till lagets fina vårsäsong. Efter sommaruppehållet har 25-åringen fått se sig petad ur laget efter en skada.
- Just nu är han inte hundra procentig. Han var skadad i muskeln och det tar lite tid att komma tillbaka. Coachen (Sixten Boström, FD:s anm) vill ta det sakta med honom, förklarar Ekoka Fahlman.

Kamerunierns fina spel i ÖSK-tröjan under våren drog åt sig intresse från flertalet proffsklubbar. Bland annat var en holländsk klubb mycket intresserad av mittfältaren.
- En klubb i Holland tittade på Eric två gånger under våren och pratade med ÖSK. Det gick ganska långt, men sedan hände inget konkret.

Finns det något intresse för honom i dagsläget? - Det finns intresse och det är en sak. Det är en annan sak om det finns ett seriöst intresse och just nu finns det ingen klubb som vill diskutera seriöst.

Att Bassombeng skulle bli kvar på Behrn Arena även nästa säsong ser inte Ekoka Fahlman som en optimal lösning, även om han indikerar att en förlängning skulle vara ett bra andrahands alternativ.
- Han har ett år kvar på kontraktet efter säsongen och Örebro kanske vill förlänga. Eric hoppas på något nytt, men om inget annat händer får vi prata om en förlängning med ÖSK.

Publicerad 2009-07-23 kl 13:35