Örebro spräckte dystra hemmasviten - Mehmeti frälsare mot Varberg

ÖSK bröt sin dystra hemmasvit när man besegrade Varberg med 1-0 under söndagen.
Laget hade inte gjort ett hemmamål på nästan fem matcher innan Agon Mehmetis segermål.

Se Mehmetis avgörande mål i Sporten i spelaren.

Varberg var nära att ta ledningen två gånger om i matchinledningen när man under söndagen gästade Örebro SK på Behrn Arena. Efter en misslyckad rensning av Albin Granlund dök Varberg-anfallaren Alexander Johansson upp och avlossade ett lurigt skott som Örebro-målvakten Oscar Jansson räddade men lämnade retur på. Johansson var själv framme på returen, men bollen smet precis utanför.

Örebro skapade en del och hade annars ett litet övertag i första halvlek när det kom till bollinnehavet, men det var Varberg som skapade mest, främst genom fasta situationer, och var närmst på att ta ledningen. Den första halvleken förblev alltjämt mållös och 0-0 stod sig in i halvtidsvilan.

Efter timmen spelad öppnade Örebro målskyttet. Agon Mehmeti dundrade snyggt in ett inlägg från Johan Mårtensson på volley. Målet innebär Örebros första hemmamål efter fyra och en halv mållösa matcher på hemmaplan. Det senaste målet innan Mehmetis mot Varberg var när Johan Bertilsson kvitterade till 2-2 mot Elfsborg, den 21:a oktober 2019, i fjolårs säsongens näst sista match.

Tio minuter senare byttes Varbergs stjärnspelare Astrit Seljamani in efter fem matchers skadefrånvaro - och han var direkt nära på att kvittera för Varberg. Anfallaren nåddes av en Varberg-hörna framför mål och drog till direkt. Men bollen räddades av Oscar Jansson, som mer såg ut att få den på sig, än att rädda den medvetet.

1-0 stod sig matchen ut. Örebro tar därmed sin andra seger för säsongen och klättrar upp till niondeplatsen. Varberg åker på säsongens tredje förlust och står kvar på tredjeplats med 10 poäng - dock med en match mer spelad.

Örebro: Jansson - Granlund, Almebäck, Hjertstrand, Wright - Lahne, Besara, Mårtensson, Book - Seger, Mehmeti.

Varberg: Lukic - Lindner, Birkfeldt, Zackrisson - Liljenbäck, Le Roux, Ejupi, Fofana - Tranberg, Johansson, Norlin.

-
-
Publicerad 2020-07-12 kl 16:24

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.