Örebro vann bottenkampen

Örebro vann matchen mot Ljungskile som inget av lagen hade råd att förlora.
Med en minut kvar på matchklockan slog nyförvärvet Robin Staaf till med vänstern och gjorde 1-0. Ett mål som kan visa sig oerhört viktigt när serien summeras i höst.
Länge såg det ut som att bottenmötet mellan Ljungskile och Örebro skulle sluta oavgjort. Örebro missade en handfull fina chanser i första halvlek, och hemmalaget Ljungskile lyckades inte utnyttja sitt bollinnehav under någon del av matchen. Örebro har med söndagens vinst bara gjort sex mål, och möjligen var det måltorkan som hämmade dem i inledningen. Nordin Gerzic och nye anfallaren Kim Olsen, från Silkeborg, träffade stolparna var sin gång och Roni Porokara missade ett friläge från straffpunkten.

-Vi har bra chanser i första halvlek. Både stolpe och friläge och kanske skulle vi gjort mål redan då, funderade tränaren Sixten Boström efteråt.

Mål av nyförvärv

I stället blev det en riktig doldis som frälste Örebro. Robin Staaf, 22, värvad från Ramlösa i division 2 gjorde sitt andra inhopp och sitt första allsvenska mål. I 89:e minuten drog han till med vänstern från 16 meter, helt utan chans för Michal Slawuta i Ljungskiles mål. Framspelningen stod Michael Jidsjö för, även han inhoppare.
-Riktigt bra förarbete av Jidsjö där han är stark och lyckas brösta ner bollen till mig. Sen får jag en bra träff. Skottet är min styrka, förklarade Robin.

Vad hade du för direktiv när du hoppade in? -Sixten sa till mig att gå in och göra min grej och kämpa för att ta poäng. Och det funkade ju helt okej, flinade Robin.

"Fortsätta ha tålamod"

Precis som Robin var även tränaren Sixten Boström oerhört lättad över att laget lyckades ta tre poäng. Trots att Örebro inte lyckades få igång sitt eget spel tycker han att spelarna visade rätt inställning och kämpaglöd.
David Wilson, tränare i Ljungskile, hade sin analys klar efter matchen.
-Vi måste förbättra kvaliteten i och omkring straffområdet. Som hemmalag måste man ta vara på sina chanser - och det gjorde vi inte mot Örebro.
Självklart var Wilson bitter över ännu en hedersam förlust, men tillägger att laget måste fortsätta ha tålamod i kampen om nytt kontrakt.
Positivt för hemmalaget är att omskolade forwarden Etchu Tabe spelar mittback med både lugn och pondus. Mot Örebro var han felfri i 90 minuter - och han har även kvaliteter för att hota framåt.