Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÖREBRO

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Oscar Jansson om Örebro som outsider: "Vi har varit jobbiga att möta"

Örebro SK tog med sig fjolårets fina höstform in i försäsongen 2015.
Ett kvitto på det är att laget tagit sig hela vägen till final i Svenska Cupen.
- Vi har varit jobbiga att möta och det är något vi tänker fortsätta med nu när säsongen drar i gång, säger Oscar Jansson till Fotbollskanalen. 

Örebro SK var i höstas ett av allsvenskans formstarkaste lag och efter en stadig klättring i tabellen avslutade Alexander Axéns mannar tillslut säsongen på en sjätteplats. I och med framgångarna i Svenska Cupen, där Örebro på vägen fram till final slagit ut både Malmö FF och IF Elfsborg, får ÖSK i mångas ögon axla en outsider-roll i årets allsvenska.   

- Vi har inte satt några mål för vart vi ligga i tabellen efter 30 omgångar, men fortsätter vi jobba hårt med att vara konkreta i det vi är bra på så kan det gå bra. Det vi varit framgångsrika i är att vi inte tummat på det hårda jobbet för varandra och att vi ofta hittat rätt aggresivitet i vårt spel, säger Oscar Jansson till fotbollskanalen.se.

Det hårda jobbet är enligt Jansson en av anledningarna till att Örebro lyckades vinna mot de regernade svenska mästarna i Svenska Cupens kvartsfinal.

- Malmö är ett fantastiskt lag och ska du slå dem måste du göra många saker bra. Det räcker inte att hitta en grej för att stoppa ett sådant lag utan flera grejer måste stämma och det gjorde det för oss den dagen. Och nu när vi är i final är siktet självklart inställt på guld, säger ÖSK-målvakten.

Så hur ser receptet ut för att slå MFF?
- Som sagt är det mycket som ska stämma.Vi hade ett väldigt bra försvarspel i matchen mot Malmö där vi kom rätt i pressspelet vilket gjorde att dem fick mindre tid med bollen. Det skulle jag säga är en av nycklarna.

Vad gäller ÖSK:s truppsammansättning har tränare Axén fått behålla stommen från fjolåret.

- Som alltid har det kommit några nya spelare och några har gått, men det viktigaste är att vi fått behålla kärnan. Speciellt med tanke på att vi har en relativt tunn trupp så det är viktigt att vi får hålla oss skadefria, säger Jansson.

Att Axén jobbar mycket individuellt och nära med sina spelare har enligt målvakten gjort att sammanhållingen i ÖSK-truppen är god och Axéns ledarstil har beytt mycket.

- Han har en liten egen stil då han jobbar mycket med den personliga kontakten och jag tycker det är skönt att ha en relation som inte bara handlar om vad jag ska göra ute på plan. Jag tror de flesta i truppen håller med mig om det är positivt med en dialog på det personliga planet, säger 24-åringen.

Efter höstens fina prestationer i ÖSK-målet fick Jansson följa med landslaget på årets januariturné.

- Det var självklart jättekul, men landslaget är ingenting jag tänker på i vardagen. Det gäller att prestera och prio ett är klubblaget där jag vill ta ytterligare ett par steg i min utveckling, säger Jansson till fotbollskanalen.se.

Det återstår att se huruvida Örebro tar med sig den fina försäsongsformen in i den riktiga säsongen när laget premiärspelar borta mot IFK Norrköping på söndag.

Publicerad 2015-04-02 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons