POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ÖREBRO

Allsvenska stjärnan: "Spelat bort flera miljoner"

Nordin Gerzic är spelmissbrukare.
I en intervju med Expressen berättar den allsvenska stjärnan om sin sjukdom.
– Jag har spelat bort flera miljoner, säger 30-åringen.

För en tid sedan talade Kalmars Tobias Eriksson, 29, ut om sitt spelmissbruk.  Nu väljer nästa allsvenska stjärna, Nordin Gerzic, att öppenhjärtigt berätta om missbruket som förstört delar av hans karriär – men framförallt skadat relationen till sina allra närmaste.

Jag gjorde sjuka grejer. Som att varje morgon springa och hämta posten innan min sambo för att hon inte skulle se vissa räkningar. Jag satt och spelade under henne födelsedag. Vi hälsade på hennes föräldrar, men det enda jag gjorde hela helgen var att spela på datorn. De fick inte ens se mig, säger han till Expressen.

Gerzic, 30, tillhör IFK Göteborg men är utlånad till Örebro – precis som han var under delar av förra säsongen. Han värvades till Blåvitt 2012 efter stor succé i Örebro som gjorde honom till landslagsman. I IFK Göteborg lyfte det dock aldrig mittfältaren. Spelmissbruket är en stor del av förklaringen.

– Det eskalerade när jag kom till Göteborg. Jag satt hela dagarna framför datorn. Vissa dagar kunde jag vinna 150 000 kronor, men jag var ju inte glad för att jag vann utan för att pengarna innebar att jag kunde spela längre, i fem timmar till.

Fotbollskarriären är en sak som tagit stryk av missbruket. Men framförallt är det vänner och familj som svikits. Och Gerzics dåvarande flickvän fick nog – och lämnade honom.

– Jag kunde säga till henne att dra åt helvete, bara för att bli av med henne så att jag kunde få spela. Hon blev asledsen och gick och jag tänkte bara: ”Perfekt, nu kan jag spela”. Jag menade inte vad jag sa utan gjorde det enbart för att få spela. Till sist sa hon: ”Du är fortfarande världens underbaraste kille, men när du spelar är du inte dig själv och varför ska jag leva med en människa som inte är du. Jag är inte kär i dig som du är nu. Det här är inte du? Varför sover jag därinne med dig, när det inte är du? Det är lika bra att du drar! ”, säger Gerzic och berättar även att han tog sms-lån i sambons namn för att finanseria spelandet.

Sedan en tid tillbaka får Gerzic behandling och han har varit spelfri i cirka två månader. Samtidigt har han återupprättat kontakten med sin ex-flickvän. Han väljer att berätta sin historia för att hjälpa andra i samma situation.

– Kan jag bara hjälpa en enda person med min historia är jag lycklig. Hon var ju kär i en annan person, men nu ser hon den gamle Nordin igen. Jag säger inte att vi kommer bli tillsammans igen, men det är inte omöjligt.

Under sin tid i Blåvitt pratade han med dåvarande sportchefen Håkan Mild som i sin tur berättade för tränaren Mikael Sthare. Han vet att det skulle räcka med att spela ett spel igen för att han skulle få ett återfall.

– Nu vet jag att jag aldrig kommer kunna spela igen. Jag vill inte spela igen. För satsar jag en hundring på oddset om tio år kommer jag vara helt körd. Jag vet det.

Publicerad 2014-06-06 kl 08:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå