Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÖREBRO

Optimism i Örebro efter lottningen: "Små skillnader"

Foto: Scanpix

Örebro drog "nitlotten" och fick Malmö borta i kvartsfinal i svenska cupen. Men det är inte något som skrämmer ÖSK-kaptenen Robert Åhman-Persson.

- Det är ganska små skillnader om det är ett Superettan-lag eller ett lag som varit precis i Champions League. Det är inte så stora skillnader som folk tror, säger han till Fotbollskanalen.

Örebro vann gruppfinalen mot Gefle med 2-1 och tog sig därmed vidare till kvartsfinal i svenska cupen. Under måndagen var det lottninh och Örebro fick tuffast möjliga motstånd i form av Malmö FF.

- Det hade blivit tufft vilket lag vi än hade fått, sen är det är ganska små skillnader om det är ett Superettan-lag eller ett lag som precis varit i Champions League, säger han till fotbollskanalen.se.

Utveckla resonemanget.

- Malmö har en plånbok så de kan värva spelare en kategori över andra allsvenska klubbar och har mer kvalité och spets. Men i det stora hela är det inte så stora skillnader egentligen.

Malmö vann samtliga tre matcher i gruppen och med den förkrossande målskillnaden 12-0. Men Åhman-Persson menar att ÖSK har en bra chans att gå vidare till semifinal.

- Vi ser verkligen fram emot att åka ner till Malmö. Det är klart vi har chans, men det är klart att Malmö är jättefavorit på förhand. Vi åker ner för att vinna men det kommer krävas en riktigt bra match för att vinna, säger Åhman-Persson.

Vad talar för er?

- Att vi börjar ta steg och börjar hitta tillbaka där vi var förra hösten, den formen. Vi har ett bra spel och har varit väldigt bra på att ställa om och det kommer passa oss mot Malmö. Vi tänker inte på hur det har gått för dom och vilka dom har värvat. Vi lägger vikten på vårt eget spel och oavsett vilka vi möter är vårt eget spel viktigast.

ÖSK-kaptenen spelade i Malmö mellan 2008-2010 och medger att det är extra speciellt att möta sin tidigare klubb.

- Jag känner många i och runt klubben. Men det är nog bara Agon (Mehmeti) och "Gische" (Molins) som spelar kvar, även om de varit ute en sväng. Men det är såna här matcher man vill spela där supportrarna ger en extra krydda, säger Åhman-Persson.

Publicerad 2015-03-09 kl 19:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons