TV: Äntligen Örebro - tog säsongens första seger

Örebros dystra trend bröts när laget tog årets första seger i allsvenskan, 2-1 - vilket samtidigt skickade ner motståndaren Åtvidaberg på nedflyttningsplats.

Mycket har gått emot Örebro i år - men mot Åtvidaberg fick närkingarna en drömstart med två mål första kvarten och hemmalaget vann till sist på Behrn Arena med 2-1. Inför ödesmatchen var krisstämplade ÖSK jumbo med två poäng och Åtvid befann sig på kvalplats med fyra poäng. I och med Örebros seger tog laget över kvalplatsen medan ÅFF nu är under strecket.

- I vårt läge är varje match något av en final. Och varje allsvensk match är en fest, sade Örebros tränare Alexander Axén till Nerikes Allehanda inför matchen.

ÖSK-supportrarna fick till sist känna på lite feststämning på Behrn Arena när Örebro tog årets första seger.

Tog initiativet

ÖSK tog alltså initiativet direkt och fick en drömstart. Efter åtta minuter spelade Ahmed Yasin fram till fria mittfältaren Daniel Gustavsson som dunkade in matchens första mål i nättaket bakom Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson. Daniel Gustavsson var ett ständigt hot på sin vänsterkant och hade sedan flera chanser i den första halvleken att göra sitt andra mål för kvällen.

Sex minuter efter 1-0 utnyttjade istället ÖSK:s isländske mittback Eidur Sigurbjörnsson en målvaktsretur och gjorde sitt första allsvenska mål när han skickade in 2-0. Sigurbjörnsson tvingades lite senare i första halvleken utgå då han ådrog sig en lårskada.

Hoppet släcktes

Efter knappt 20 minuter tändes ett hopp i Åtvidaberg då Simon Skrabb reducerade efter ett fint inspel på högerkanten från Martin Lorentzson.

- Vi fick en tuff start, men har lyckats komma tillbaka. Vi måste se upp med deras djupledsspel, sade ÅFF:s tränare Roar Hansen till C More i paus.

Åtvidaberg hade förvisso lite mer boll i andra halvleken men skapade inte speciellt mycket och Örebro kunde hålla undan och vinna.

Publicerad 2015-05-20 kl 21:07