POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

TV: Göteborg tog andra raka - Vibe målskytt igen

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Två matcher, sex poäng. IFK Göteborg har fått en drömstart på allsvenskan. Men redan på söndag är det dags för ”guldmöte” med Malmö FF.
– Då ska vi visa att vi är så bra som vi tror att vi är, säger Gustav Svensson till fotbollskanalen.

Örebro höll i bollen som väntat medan IFK Göteborg och Gustav Svensson låg rätt i sina positioner, lite som väntat. 
– Första halvlek gör vi det bra, Örebro har bollen men det känns som vi har kontroll på det hela även om det är en stolpträff. I andra tappar vi lite och de får rulla lite väl mycket, säger Svensson.

Svårare att komma in i press på konstgräset?
– Absolut, det är som en annan sport nästan. Men det är man van vid, det är lite annat sätt att tänka bara hur man ska pressa och när man kan gå in i en tackling eller inte.

Emil Salomonsson var lysande för Göteborg ifjol och öste in poäng från sin högerbacksplats. Mot Örebro visade han att de offensiva löpningarna finns kvar. Gustav Engvall fick inte riktigt träff på bollen och den studsade istället vidare till Salomonsson som fick öppet mål. Ahmed Yasin prickade stolpen en gång till i andra halvlek innan Lasse Vibe kunde avgöra matchen med sitt 2-0 mål. Efter matchen gav Alexander Axén ett ganska enkelt svar på varför det var Blåvitt som fick tre poäng.
– Jag tycker att vi gör en bra match, jag är förundrar att vi inte gör mål. De gör ju mål medan vi skjuter i stolpen och så, det är det som avgör, sa Axén till C-More.

Slitvargen Svensson fick lämna planen med dryga 20 minuter kvar, något han inte uppskattade då han var rejält förbannad när han byttes ut.
– Det kanske bara är jag som är dum i huvudet men jag ville inte bli utbytt där, det kändes som jag blev utbytt för att jag hade fått en liten smäll men det var inget. Ska jag lämna planen så ska det vara ett brutet ben eller något sådant, men som sagt det är nog bara jag som är lite dum i huvudet.

Med två segrar på de två första omgångarna har Jörgen Lennartssons IFK Göteborg fått den start som de hade hoppats på. Med segrarna kommer även självförtroendet.
– Absolut, sex poäng är sex poäng. Sen gör det inte så mycket att spelet inte stämt till fullo. Ska man ta SM-guld så gäller det att vinna sådana här matcher. Nu är det bara att njuta av den här hemresan innan vi laddar om för Malmö på söndag, säger Svensson.

Tuff match på söndag?
– Det är en tuff men härlig första vecka för oss, men Malmö har värvat bra och gjort det bra så det kommer att bli en rolig match att spela.

Publicerad 2015-04-08 kl 21:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå