Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Oremo matchhjälte på Råsunda

Han började på avbytarbänken men fick hoppa in i 65:e minuten. Sju minuter senare avgjorde Johan Oremo derbyt mot AIK.

- Känns jättebra, såklart, efter att förra året varit ett skitår, säger Oremo till FotbollDirekt.se.

Oremo har varit ifrågasatt av många supportrar och skadeproblem har gjort att han heller inte kunnat visat vad han går för. Men den här säsongen har det börjat lossna för hälsingekillen och på söndagen stod han där, i Råsundas katakomber och mötte pressen efter att ha avgjort derbyt med en distinkt avslutning bakom Tomi Maanoja.
- Jag gick på ryggmärgskänslan. Jag hann inte tänka någonting eller se hur målvakten stod. Sharbel slog en fin boll i djupled och det var bara att avancera och skjuta, förklarar Oremo som om det vore den enklaste sak i världen.

Och denna gång fick han också bli hjälte fullt ut. Han gjorde mål i ett derby mot AIK för två år sedan också - även då 2-1 men då kvitterade AIK i slutsekunderna och grejade en poäng.
Det var nära att upprepas även den här gången.
- Det var rejält nervöst där på slutet när de flyttade upp och pressade. Vi var riktigt i brygga men lyckades reda ut det, säger Oremo.

Trots att han visat framfötterna i tidigare matcher och redan hunit med att skriva in sig i målprotokollet blev det ändå en match från start på bänken.
- Jag hade inte känt mig pigg - lite tung i benen och så tidigare under veckan, så jag förstår om tränarna inte vågade satsa på mig från start.

- Men det har känts bra hela säsongen och nu ska jag fortsätta göra mål, slår Oremo fast.

Publicerad 2010-05-02 kl 17:50
Annons
Annons
Annons