Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oremo nära Halmstad - tränaren bekräftar: "Kom ett bud i går"

Allsvenskan

Halmstad har en tuff sits i allsvenskans bottenstrid.
Nu skriver Gefle Dagblad att man köper loss Johan Oremo från Gefle IF.
- Jag vet att det kom in ett bud sent i går kväll från Halmstad, säger Gefles tränare Poya Asbaghi till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Halvvägs in i allsvenskan ligger Halmstad på kvalplats i allsvenskan, bara en poäng från AFC Eskilstuna på sista plats.

Nu skriver Gefle Dagblad att HBK förstärker på anfallssidan genom att värva in Johan Oremo, och Gefles tränare Poya Asbaghi bekräftar för Fotbollskanalen att det har kommit in ett bud.

- Jag vet att det kom in ett bud sent i går kväll från Halmstad, och att det då var stor sannolikhet att vi skulle släppa honom. Med tanke på den ekonomiska sitsen som Gefle är i så är det svårt att säga nej.

Asbaghi vet dock inte om affären har gått igenom eller inte.

Enligt Expressen kostar Oremo en miljon kronor att lösa från Gefle, pengar som kan bli värdefulla för Gefle som har det riktigt tufft ekonomiskt.

ANNONS

- Det är klart att alla pengar som kommer in är välkomna, inte bara kort utan lång sikt. Det är många som vill återuppbygga Gefle IF till vad klubben var. Så det ekonomsika spelar självklart stor roll, vi skulle inte släppa en spelare som Oremo i ett sådant läge som vi är i om det inte vore för att säkra upp framtiden.

Gefle ligger just sist i superettan efter knappt halva serien spelad. Ett tufft läge att släppa sin bästa målskytt i, med andra ord.

- Sportsligt är det inte optimalt, vi är redan i ett prekärt läge och Johan är en spelare som har anpassat sig väl till vårt spelsätt och som garanterar mål, vilket vi kommer behöva göra i höst. Men jag har full förståelse för klubbens agerande och att man måste sätta ekonomin främst i detta läge, även om det så klart är tungt att tappa en spelare som han, säger Asbaghi.

ANNONS

Oremo har under årets säsong gjort sex mål på tolv framträdanden för Gefle i superettan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-17 kl 12:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto