Örgryte följer med Hammarby till Superettan

Örgryte gör Hammarby sällskap ned i Superettan.
2—2 borta mot Gefle räckte inte för att ta klivet upp på kvalplatsen.
Medan ett Göteborgslag kämpade om guldet, slogs ett annat för sin överlevnad i högsta serien.

Örgryte, utan en magsjuk Marcus Allbäck,\~ började bra på ett regnigt och kylslaget Strömvallen. Efter en kvart kunde Alvaro Santos ge laget ledningen med sitt tionde mål för säsongen och i det läget var Örgryte ovanför nedflyttningsstrecket.

Drygt halvvägs in i första halvlek kom dock rapporterna om att Djurgården gjort 1—0 - och i samma minut sprintade Alexander Gerndt sig fri och rullade in 1—1 för Gefle.

Den mardrömsminuten tog luften ur Örgryte och hemmalaget radade plötsligt upp chanser.

Av bara farten fixade Alexander Gerndt också sitt andra mål fram till hemmaledning 2—1.

Med en minut kvar av första halvlek tändes dock hoppet för Örgryte. Markus Gustafsson slog in 2—2 vilket ställningen var i halvtid.

Hoppet levde - fram tills speakern på Strömvallen förkunnade att\~ Djurgården gjort 2—0 tidigt i andra halvlek.

Örgryte vek inte ned sig utan fortsatte att satsa framåt och var nära ett segermål ett par gånger om. Örgrytes jakt öppnade samtidigt ytor för Gefle men matchen slutade 2—2 inför blott 1 605 åskådare.

Publicerad 2009-11-01 kl 17:14

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.