POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Örgryte tog viktig seger - Kalmar blekt

Örgryte vann med 4-2 mot Kalmar och skickade ut förra årets mästarlag ur allsvenskans guldstrid.

-Kanske är det här vår nivå egentligen, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand bistert efter förlusten.

Efter en jämn inledning av matchen, höll sig Markus Gustafsson framme och gjorde 1-0 för Örgryte på ett lågt inlägg från Björn Anklev, i kamp med Kalmars försvar.

-Mycket viktigt för oss att få ledningen så tidigt, liksom att få 2-0 före paus, säger Öis assisterande tränare Janne Carlsson, som ledde laget från bänken denna lördag.

Ordinarie tränaren Åge Hareide var avstängd, liksom mittbacken David Leinar och anfallaren Marcus Allbäck. Men de saknades knappast. Örgryte hade en starkare vilja än Kalmar, och visade också mer skärpa i både försvar och offensiv.

Bytte spelsystem Kalmar, utan avstängde Henrik Rydström, gjorde två byten i paus och bytte från 4-3-3 till 4-4-2. Men det hjälpte föga.

-Det var ett topplag mot ett bottenlag, fast tvärtom. Det var Örgryte som var topplaget, säger Nanne Bergstrand.

-Vi är beroende av vårt passningsspel. Men i dag var det riktigt, riktigt dåligt. Sen chansade vi med att byta spelsystem. Det blev en improviserad fotboll, och det klarade vi definitivt inte av, även om vi gjorde två mål.

Nanne Bergstrand framför också tanken att hans lag kanske spelat över sin förmåga denna säsong.

-I dag ser man att vi brister i kvalitet. Detta har jag varnat för länge. Framgångssagan tar slut förr eller senare, påpekar Kalmars tränare.

Två mål av Alvaro Santos
I Örgryte var minerna gladare, men mycket samlade. Just nu är man på kvalplats, men det är fyra omgångar kvar i den jämna bottenstriden. Ett gott tecken för Örgryte är att Alvaro Santos gjorde två mål, och dessutom passade till Sebastian Johanssons 4-1. Brasilianen har störts av skavanker hela säsongen, men var het mot Kalmar.

-Jag är inte 100 procent. Jag har haft så mycket problem att det är jättesvårt att komma upp i bästa form. Men det känns bra att kunna spela utan smärta. Nu är det bara benen som är trötta, säger Alvaro Santos med ett leende.

Publicerad 2009-10-03 kl 19:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå