Örgrytes nya ras - tappade 0-2 till 2-2: "Blir ängsliga"

En tvåmålsledning räckte inte för Örgryte.
Med tre minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Gefle till 2-2.
Första segern låter vänta på sig för göteborgarna.

Örgryte fick en fick en kanonstart på matchen och kunde ta en tidig ledning. Det var Markus Anderberg som på vänsterkanten drev ner bollen mot kortlinjen och spelade snett inåt bakåt. Där mötte Björn Anklev och stötte in 1-0 från nära håll. Då visade matchklockan på knappt fyra minuter.

Resten av den första halvleken dominerades av Gefle som långa stunder tryckte tillbaka Örgryte.

Örgrytes försvar hade stora problem med Gefles anfallare. Främst var det Amadou Jawo som kom till flera avslut.

Bengt Andersson i Örgrytes mål såg dock till att Örgryte kunde gå till pausvila i ledning. Han svarade för flera bra räddningar. Bland annat på en nick från Jawo som han tippade över ribban till hörna. Han var också snabbt nere och räddade när David Leinar var nära att styra ett inlägg in i eget mål.

-Bengt var fantastisk i dag, sade Örgrytes tränare Åge Hareide efter matchen.
Med fyra minuter kvar av första halvleken var Jawo nära att kvittera när han sköt i stolpen.
Gefle inledde den andra halvleken klart bäst, precis som man avslutade den första.
Ändå kunde Örgryte öka på sin ledning till 2-0 när Markus Anderberg nickade in ett inlägg från vänster i den 55:e minuten.

Gefles svar kom dock mycket snabbt. I 57:e minuten reducerade Daniel Westlin till 1-2. Helt ensam med Bengt Andersson gjorde han inget misstag.
Med bara tre minuter kvar av ordinarie kvitterade Amadou Jawo när han nickade in 2-2 förbi en chanslös Andersson.

-Vi gör enkla misstag på slutet. Vi är inte vana att bevaka ledningen och blir lite ängsliga, sade Hareide.

-Det var inte alls oförtjänt att Gefle kvitterade.

Gefle dominerade matchen i den andra halvleken och hade det klart största bollinnehavet. Exempelvis så vann man hörnstatistiken i matchen med 14-2. Ändå var inte tränaren Urban Hammar helt nöjd med matchen.

-Det var med nöd och näppe som lyckades ta med oss en poäng.
-Trots mycket bollinnehav så skapade vi inte så många klara lägen.