Gefle är med igen i kampen om nytt allsvenskt kontrakt. Jakob Orlov avgjorde ödesmatchen mot Gais med pannan.
- Riktigt skönt givetvis. Det var viktiga poäng som stod på spel, säger matchhjälten.

- Det var en stark insats av oss, fortsätter Orlov till FotbollDirekt.se.

Det finns viktiga matcher och så finns det viktiga matcher.
För Gefles del var dagens möte mot Gais så viktigt som det bara kunde bli.
Förlust och hoppet om spel i nästa års allsvenska hade förvandlats till en utopi. Seger och drömmen skulle leva i allra högsta grad.
Gefle valde alternativ två, efter 1-0-vinsten är de bara en poäng bakom Åtvidaberg på kvalplats med två omgångar kvar att spela.

- Riktigt viktigt. Nu siktar vi på att plocka tre poäng i nästa match mot Djurgården. Det är bara att fortsätta köra på, säger Orlov.

Första halvlek i lågt tempo, inte slow motion-klass men snudd på. Gais hanterade situationen bäst inledningsvis - Joel Johansson i en fin aktion då han lurade sig förbi Omar Jawo, men avslutet rakt på Mattias Hugosson. Nästa grönsvarta chans fick Eyólfur Hédinsson, nicken tätt över i helt fritt läge.

Mest Gais som sagt, men i halvtid var hemmalaget i ledning.
För i den 39:e minuten hade Jakob Orlov påpassligt nickat in 1-0 från nära håll. Inte helt logiskt, men livsviktigt.

- Jonas (Lantto) slår ett perfekt inlägg, så det var bara att sätta dit pannan, kommenterar Orlov målet.

- Det kom verkligen lägligt, jag har inte gjort mål sen hemmamötet mot Mjällby (21 augusti).

I andra halvlek försvarade sig Gefle för allt vad de var värda. Och det gick - med minsta marginal.
Gais hade chanser till kvittering. Närmast kom Björn Andersson, hans skott från nära håll reflexräddades av Hugosson och Gefle kunde till slut räkna in tre poäng.