Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Örlund: "Jag byter inte ned mig"

Daniel Örlund ansluter till norska topplaget Fredrikstad. Nu hoppas han vinna ligaguld med sin nya klubb.

- Det är bara en utlåning, men det känns skönt att få spela fotboll och lira matcher igen. Det blir kul att prova någonting nytt, jag har varit i AIK väldigt länge och det här var nog bäst för både mig och AIK, säger Daniel Örlund till FotbollDirekt.se.

Örlund fick nöja sig med bänken när Nicklas Bergh tog över platsen mellan stolparna i AIK. De många åren som förstamålvakt tog snabbt slut och när klubben dessutom värvade finske Tomi Maanohja fanns det ingen plats för honom längre. Nu flyttar han till Norge och topplaget Fredrikstad på lån. Något han är mycket nöjd med.

- Ligan håller minst lika hög klass som allsvenskan, så jag byter inte ned mig.

Erfarenheterna från AIK kommer väl till pass i Fredrikstads jakt på ligasegern.
- Vi är med och slåss om guldet och det känns väldigt kul att få vara med och hjälpa till. Jag är van vid att spela i en klubb som vill vinna, säger Örlund.

Eftersom hela den ordinarie målvaktsbesättningen är långtidsskadad i Fredrikstad, går Örlund rakt in i startelvan. I fem månader stannar han i klubben innan det bär av hemåt igen. Då kommer det att återstå ett år av hans kontrakt med AIK.

- Just nu har jag siktet inställt på de här fem månaderna och vad som händer därefter vet jag inte, säger han och fortsätter.

- Jag tänker bara på att komma in i min nya klubb, sen vad som händer om 17 månader, det vet varken du eller jag.

Publicerad 2008-08-05 kl 11:27
Annons
Annons
Annons