Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Örlund lämnar finska storklubben - aktuell för Sverige?

Foto: Nanna von Knorring

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nu är det klart att förre AIK-målvakten Daniel Örlund, som väntat, lämnar HJK Helsingfors.

Efter en säsong i HJK Helsingfors, där klubben förvånande nog misslyckades med att vinna den finska ligan för sjunde året i rad, lämnar den svenske målvakten Daniel Örlund.

Det är för tidningen Helsingin Sanomat som HJK:s sportchef Tuomo Saarnio bekräftar att fem spelare lämnar klubben. En av dem: Daniel Örlund.

Den 35-årige målvakten har spelat 26 tävlingsmatcher för HJK i år, men erkände i en intervju med Fotbollskanalen i somras att livet i Finland, med familjen i Stockholm, har varit svårare än väntat.

Då förklarade också Örlund att han vill hem till Sverige.

- Ja, det är klart jag vill hem. Jag trodde det skulle vara lättare här än vad det är, om jag ska vara ärlig. Men vi tog ett beslut tillsammans och vi är starka som familj. Det går fint och flyget går åtta gånger om dagen, så det är bara att åka över, sa han till Fotbollskanalen.

En klubb som målvakten var aktuell för i vintras är AIK, som han tillhörde mellan 2002 och 2009. Då kom parterna överens om att det inte var rätt tajming. Men skulle någon av Patrik Carlgren eller Kyriakos Stamatopoulos lämna AIK efter den här säsongen kan en öppning för Örlund dyka upp.

AIK är klubben i Örlunds hjärta.

- AIK har jag alltid lyssnat på och kommer alltid lyssna på. Om de kommer med något, vad de än vill, så har jag alltid varit öppen för att prata, sa han till Fotbollskanalen i somras.

I onsdagens Fotbollskanalen News diskuterade C Mores Jonas Dahlquist och Fotbollskanalens Linus Petersson Örlund och AIK:s målvaktssituation. Se programmet i spelaren ovan.

FAKTA

Allsvenskan i C More

Alla allsvenska matcher ser du hos C More. Gå vidare till C More här.

Omröstning
Vill du se Daniel Örlund i AIK igen?
  • Ja
  • Nej
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2015-10-28 kl 11:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons