Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Orutinerat Malmö mot guldet: "Ungdomarna pallar trycket"

Agon Mehmeti. Guillermo Molins. Dardan Rexhepi. Jasmin Sudic. Där har ni några namn som kommit från MFF:s ungdomsled de senaste säsongerna. Enligt ungdomstränaren Leif Engqvist finns det fler som är redo att fylla på.

- Vi har två-tre spelare som är redo varje år att ta steget upp i A-laget, säger Leif Engqvist.

Dardan Rexhepi är den senaste i raden av unga Malmöspelare som har tagit klivet upp i A-laget och låtit tala om sig i allsvenskan.
Han är frukten av den långa ungdomssatsningen i MFF som tagit ytterligare ett kliv framåt de senaste åren.
- Vi har tagit oss till elva finaler på ungdoms och juniornivå sedan 1982. Inget annat lag har nått lika många, säger Leif Engqvist.

Och han ser ingen risk med att spelare som Agon Mehmeti eller för den delen Dardan Rexhepi inte skulle klara av pressen i slutomgången.
- De har spelat stora matcher förut - ja inte som den på söndag kanske men de har spelat finaler och har skaffat rutin den vägen.

- Det här är spelare som bara blir laddade av att spela inför så mycket folk. De pallar trycket.

Vilka finns det bakom att fylla på med till nästa år?
- Jag vill inte gå in på några namn eftersom det till stora delar är slumpen men också tur som avgör vem som får chansen. När det är så hård konkurrens och plötsligt finns det bara en plats. Det finns många av våra U19-lagsspelare som vann SM i år som skulle kunna gå in i allsvenskan nästa säsong.

- Sen har olika spelare olika utveckling. Se på Rexhepi, han platsade ju inte ens i vårt ungdomslag när säsongen började och nu är han med i A-laget. Vissa kan ha en sådan utveckling bara över en säsong.

Men någon risk att det sinar på talanger i MFF finns inte, även om Engqvist förstås ser hot i horizonen - de som lämnar för att bli ungdomsproffs.
- Vi kan inte konkurrera med de pengar som finns utomlands men samtidigt så är det bara några få procent som drar iväg som kan slå sig in i A-laget. Då har de större chans här, bara de har tålamodet att stanna.

- Det ger också ringar på vattnet om de ser att en sådan kille som Rexhepi får chansen i A-laget. Då ser fler att chansen finns.

Publicerad 2010-11-05 kl 14:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons