Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

OS- och skadeknäck för Hondurasvärvning

Värvad i vintras var han tänkt att bli en allsvensk joker. Men "chanslånet" Eddie Hernandez har hittills inte alls betalat sig.

Strax efter nyår bestämde sig Häcken att slå till på ett anfallslån i Eddie Hernandez. 21-åringen från Honduras är på lån med köpoption fram till 31 juli. Hittills har dock inte Hernandez rosat marknaden i allsvenskan. Inte ens i matchtruppen i de inledande allsvenska matcherna – och nu är han skadad.
- Han missade premiärmatchen för att han var på OS-kval med Honduras, sedan har de andra offensiva spelarna gjort det väldigt bra, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se och fortsätter:

- Och nu har han gått sönder. Han fick en bristning i baksidan när han mötte Blåvitt med U21-laget i veckan. Nu missar han derbyt mot Blåvitt på måndag. Men som jag förstår ska det inte vara särskilt allvarligt, läkaren talar om en vecka så han kan nog vara tillbaka i träning ganska snart.

Om det gått tungt inledningsvis i allsvenskan så har Hernandez i alla fall roliga saker framför sig i sommar.
Hernandez och Honduras kvalade in till London-OS, något som alltså gjorde att han missade premiärderbyt mot Gais.

- Han var på OS-kval med Honduras i tre veckor under försäsongen, det visste vi redan när vi signade med honom och det var vi okej med. Men det är egentligen inga konstigheter, de andra offensiva spelarna har gjort det så pass bra och vi har vi har ju ett antal namn som är med och konkurrerar.

- Det gick bra för honom i OS-kvalet, men det hjälper ju inte oss så mycket (skratt). Nej men han är här för att visa upp sig och visa att han är värd en fortsättning hos oss, det är upp till honom.

Sonny Karlsson poängterar också att Hernandez inte är tänkt som någon omedelbar frälsare och inte setts som förstavalet i anfallet när han värvades.

- Nej, det är ju Waris och hade Hernandez varit förstaval hade vi inte tagit in honom bara på lån. Sedan kan han ju bli förstavalet, jag skulle inte klaga om han gjorde det så pass bra. Vi får väl se nu när han kommer tillbaka, den här skadan ska som sagt inte vara allvarlig.

Publicerad 2012-04-21 kl 15:31
Annons
Annons
Annons