Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Osäkert om Hammarby kan spela på Stockholmsarenan: Handlar om hyresnivåer

Finansieringen av den planerade Stockholmsarenan vid Globen är klar. Men det är inte säkert att Hammarby fotboll har råd att spela där.

Stockholms stad har slutit ett avtal med AEG Facilities, som ska sköta driften av den nya Stockholmsarenan. Det ska bli en arena med 30 000 sittplatser och 40 000 platser vid konserter.

I december 2012 ska arenan vara färdigbyggd, vilket innebär att Hammarby fotboll kan bjuda in till hemmamatch på Stockholmsarenan under våren 2013. Om klubben kan betala, vill säga.
-Vi vet ju inte i dag om vi ens har råd att spela på den nya arenan. Det handlar om hyresnivåer och att vi måste höja både omsättningen och publiksnittet, säger klubbens informationschef Urban Rybrink till TT.

På den nya arenan är publikkapaciteten 131 procent högre än på Söderstadion, som rymmer 13 000 personer. Att fylla arenan blir en målsättning för Hammarby fotboll, enligt Urban Rybrink som hoppas att det löser sig med finansieringen.

-Arenan blir en sporre för hela klubben på alla nivåer, en drivkraft för laget och för alla framtida spelare. Jag hoppas att det ska bli en arena där vi kan spela fotboll året runt och som är bekväm för våra supportrar. Vi har träbänkar på Söderstadion i dag, nu vill vi att det ska finnas läktare både för barnfamiljer och för hejaklacken.

Taket på arenan kommer att vara skjutbart och konstgräset ska kunna ersättas både med golv och is. Sporta ska man kunna göra årets alla dagar.

Efter att kommunfullmäktige tagit det formella beslutet den 14 december kan byggandet komma i gång. Och Hammarby fotboll kan gå in i förhandling med Stockholms stad om de ekonomiska villkoren. Om Hammarby flyttar in i den nya arenan är Urban Rybrink säker på sin sak:
-Jag är fullständigt övertygad om att Hammarby kommer att spela i allsvenskan när det är invigning år 2013.

Publicerad 2009-11-13 kl 16:55
Annons
Annons
Annons