POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Osäkert om Malmö FF värvar fler spelare i sommar: ”Vi diskuterar lite grann”

Foto: Bildbyrån

På tisdag om drygt en vecka stänger det svenska transferfönstret. Frågan är om Malmö FF tar in något nytt i sommar, förutom Jonas Knudsen.
- Vi är väldigt nöjda med truppen vi har, säger Daniel Andersson till Fotbollskanalen.

Jonas Knudsen in, Amel Mujanic uppflyttad, Andreas Vindheim såld, och Anel Ahmedhodzic och Samuel Adrian utlånade. Det är förändringarna i Malmö FF:s trupp den här sommaren. Med drygt en vecka kvar innan det svenska transferfönstret stänger så är det osäkert om det kommer in något mer.

- Vi är väldigt nöjda med truppen vi har. Sedan är vi alltid förberedda om något skulle hända, om vi skulle behöva agera, men vi tycker vi har en stark trupp som det är nu, säger Daniel Andersson.

- Vi diskuterar lite grann. Vi stänger inga dörrar, men vi får se helt enkelt. 

- Och truppbredden är lagom tycker vi. Skulle vi inte gå in i Europa League så blir det hård konkurrens, men vi siktar såklart på att ta oss till ett gruppspel. 

Tidigare har Expressen skrivit att Romain Gall kan gå till norska Vålerenga på lån. Där säger Andersson att det inte finns några uppdateringar i dagsläget. Svenska klubbar kan släppa spelare till slutet av augusti, beroende på när den köpande klubbens transferfönster stänger, och det norska fönstret stänger den 31:a augusti. 

När det gäller utgående MFF-kontrakt i vinter så inkluderar det Markus Rosenberg, lärlingar, och assisterande tränaren José Martínez. För Rosenberg så är det samma situation som tidigare år: vill han ha ett nytt kontrakt så kommer han att få det. Martínez skrev ett kontrakt på ett år i vintras.

- Vi är jättenöjda med honom. Vi får sätta oss ner framöver och se hur vi ska göra. Han passar bra in i resten av staben, så vi får inleda diskussioner. 

MFF väntar också på pengar i samband med två övergångar: Filip Helander från Bologna till Rangers, och Pontus Jansson från Leeds till Brentford. MFF ska i solidaritetsersättning få cirka 3,45 procent av Helanders övergångssumma och cirka 4 procent av Janssons. 

Om mediauppgifterna kring övergångssummorna stämmer, cirka 50 miljoner kronor för Helander och cirka 65 miljoner för Jansson, så ger det en total på runt 4,3 miljoner kronor.

Publicerad 2019-08-05 kl 14:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå