Osannolik avslutning - Mendes vände med två mål

Gais hade 2-0 med två minuter kvar att spela. Då gjorde Kalmar FF:s inhoppare Daniel Mendes två mål och matchen slutade 2-2.

- Det är hönshus där nere. Jag förstår inte hur det kan bli så, säger Gais-tränaren Alexander Axén till PPV.

Efter sex segerlösa matcher var Gais på väg mot tre poäng hemma mot ett mycket blekt mästarlag. Wanderson hade huvudrollen fram till matchminut 89. Då klev landsmannen och Kalmar-inhopparen Daniel Mendes fram och stal rubrikerna med två snabba mål.

- Det är tacksamt att ha en spelare som kan förändra en matchbild som Daniel. Det var kanske en anledning till att vi värvade tillbaka honom, säger Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Matchen var mållös i nästan en timme. Sedan klev brasilianarna in i handlingen. Wanderson utnyttjade ett misstag i bortaförsvaret och rullade kallt in 1-0. Efter ledningsmålet blev Gais ängsligt, backade hem och lät Kalmar FF få ett spelövertag. Gais satsade på kontringar och fick utdelning. Wanderson slog en tunnel på Tobias Carlsson och smekte in 2-0 i bortre hörnet - en delikatess. Matchen såg då ut att vara avgjord.

- Det här är den segaste prestation som jag har sett i år, säger Bergstrand.

Trots det kunde smålänningarna knipa en poäng. Laget fick en fribiljett in matchen när målvakten Dime Jankulovski krockade med en lagkamrat. Bakom stod en helt friställd Daniel Mendes och nickade bollen i öppet mål. På övertid fick Rasmus Elm fram bollen till Mendes som iskallt lobbade in kvitteringen. Det innebär att Gais är kvar i botten och att sviten med segerlösa matcher nu är uppe i sju stycken.
- Fullständig katastrof, säger Axén och suckar.

- Men vi är inne i en sådan period just nu.

Första halvleken var en mycket trist historia där Gais stack upp några gånger. Varje gång var mönstret det samma. Mattias Lindström tog sig förbi sin bevakare Stefan Larsson och hittade fram till kvicke Pär Ericsson som dock inte fick bollen förbi smålänningarnas målvakt Petter Wastå. Bortalagets anfallsspel var statiskt och orörligt matchen igenom.

Publicerad 2009-05-24 kl 19:14