Osannolik målexplosion på Fredriksskans: "Sinnessjukt"

Det blev en magisk fotbollsmatch på Fredriksskans när Kalmar FF vann över Malmö FF med 5-4. De regerande svenska mästarna är nu mycket nära att lägga vantarna på sista Europabiljetten till nästa säsong. Avgörandet kom på övertid.

- Helt sinnesjukt, summerar Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström den galna matchen.

Det blev en otroligt underhållande förstahalvlek mellan två Europajagande lag på Fredriksskans. Redan efter fyra minuter glidtacklade Kalmars Ricardo Santos in 1-0. I det läget blev anfallaren huvudskadad och tvingades byta. Malmö FF hade däremot sin forwardsduo intakt och formstarka Daniel Larsson/Edward Ofere var på bästa spelhumör. Ofere friställde sin anfallskompis Larsson två gånger om när Malmö vände 0-1 till 2-1. Ofere placerade sedan själv läckert in 3-1. Men Kalmar FF kom tillbaka när Abiola Dauda och Daniel Sobralense gjorde varsitt mål. Makalöst underhållande 45 minuter.

Efter en dryg timmes spel fortsatte målorgien när Edward Ofere hur snyggt som helst chippade bollen över Kalmar-målvakten Petter Wastå.
- Vi spelade taffligt försvarsspel och det hände inte speciellt mycket framåt. Det var en krigarmatch. Sedan från ingenstans gör vi mål, säger Rydström till PPV.

- Det är svårt att förklara.

För Kalmar FF skulle vända på tillställningen ytterligare en gång. Daniel Sobralense nickskarvade in 4-4 på en hörna och på övertid fick Sobralense fram bollen till Abiola Dauda. Anfallaren var iskall när han satte 5-4. Daniel Sobralense låg bakom smålänningarnas samtliga mål.

Bara BK Häcken kan nu hota Kalmar FF i jakten på Europa League. KFF har dock sex poäng till godo och en match mer spelad.

Publicerad 2009-10-27 kl 21:56