Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Osannolikt att Lugano stannar i Häcken"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Diego Lugano lämnar BK Häcken, med största sannolikhet, när kontraktet nu löpt ut.
- Med tanke på de erbjudande han har är det förståeligt, säger agenten Jonne Lindblom till Fotbollskanalen.

I slutet av mars gjorde BK Häcken en av de mest namnstarka värvningarna i allsvenskan på väldigt länge. Göteborgsklubben knöt till sig Uruguays tidigare landslagskapten Diego Lugano på ett korttidskontrakt fram till sommaren.

Den 34-årige mittbacken med meriter från spel i klubbar som Fenerbahce, Paris Saint-Germain och West Bromwich gjorde elva framträdanden i allsvenskan innan avtalet med Häcken löpte ut när sommaruppehållet drog igång.

Kontraktslöse Luganos framtid har alltså varit oviss under en tid och nu talar det mesta för att han lämnar Häcken. Agenten som ordnade affären med Göteborgsklubben, Jonne Lindblom, hade ett möte med Lugano över telefon under onsdagen och nu meddelar han att stjärnan ser ut att ha gjort sitt i Sverige.

- Det kanske kommer ta en eller max två veckor innan han tar beslut om sin nya klubb, men att han stannar i Sverige är osannolikt, säger Lindblom till Fotbollskanalen.

Så det är inte uteslutet med en fortsättning i Häcken, men det lär inte bli så?
- Nej, det är osannolikt och med tanke på de erbjudande han har så är det förståeligt.

Lugano har fått förslag från större klubbar i större ligor, förslag som är ekonomiskt bättre än det som Häcken kan erbjuda.

- Det är svårt att säga om han stannar i Europa ens. Han har erbjudanden från hela världen egentligen, säger Jonne Lindblom.

Har ni fått någon deadline av Häcken?
- Nej, inte riktigt. Jag måste prata med Sonny Karlsson (sportchef) om läget. De har varit väldigt öppna för en fortsättning med Diego, avslutar agenten.

Längtar du efter allsvenskan? Kolla in det bästa från våren i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-25 kl 10:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons