Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK avstår Sydamerika-trend - satsar finskt

Örebro står över den sydamerikanska trenden i svensk fotboll. I stället lovar ÖSK fler spännande finska importer.

- Det är ett stort åtagande att ta hit en spelare från en annan världsdel, så det måste verkligen vara något extra för att vi ska titta utanför Norden, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

- Brasilien eller Argentina är ingenting som lockar oss. Det krävs så stora resurser för att anpassa spelare som kommer långt bortifrån till en tillvaro här i Sverige, det har vi fått lära oss.

I bland tar det helt enkelt för stora resurser. Så den svenska Sydamerika-trenden bland allsvenska klubbar är ingenting för Örebro. AIK och Kalmar FF har varit i väg till Brasilien, Häcken är där just nu.

Andra exempel på klubbar som satsar på scoutingverksamhet utomlands är Halmstad (Spanien), Helsingborg (Sydafrika) och Djurgården (Argentina).
Visst har Örebro flera utomeuropeiska importer men det är egentligen bara Eric Bassombeng som blivit en succé. Resurskrävande satsningar både ekonomiskt och organisatoriskt som fått ÖSK att mer och mer titta på den nordiska marknaden.
- Nej, spelare från som exempel Sydamerika är inte aktuellt och ingenting vi vill prioritera. Det gäller också att ha resurser för att ta emot spelare från sydligare breddgrader och det känner vi inte att vi har utrymme för mer som det ser ut i dag.

I stället har Örebro genom sin finske tränare Sixten Boström flera finska namn som är aktuella. Ett eller ett par finländare kan bli aktuella till nästa säsong.
- Det finns flera bra namn vi tittar på. Vi har bra kontakter i Finland genom Sixten och en bra bild av namnen som vi följer.
- Det är inte omöjligt med ett eller två finska namn till nästa säsong. Men vi sitter i en bra sits och behöver inte stressa med tanke på vilket bra lag vi har.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-18 kl 15:44
Annons
Annons
Annons