Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

ÖSK avvaktar med succéprovspelare - etablerade namn på gång

Ett mål och två assist på två matcher. Men provspelande Kushtrim Lushtaku är inte nära ett kontrakt med Örebro. Istället för klubben samtal med etablerade namn. 

- Lushtaku har gjort det bra, men vi kommer avvakta och det kan ta tid, säger Örebros sportchef Lennart Sjögren till FotbollDirekt.se.

Ett mål och två assist på två matcher - provspelande kosovo-albanen Kushtrim Lushtaku har imponerat under träningsturneringen i finska Seinäjoki.
Bland annat stod Lushtaku för ett kanonmål i krysset när ÖSK slog TPS Åbo med 3-1. Örebros sportchef Lennart Sjögren gillar det han sett av Lushtaku men känner också tvivel kring provspelaren.  

- Han är intressant. Lättfotad med bra teknik och samtidigt en skolad spelare. Men han har inte spelat seriefotboll på länge och har dessutom en skadehistorik. Det är sånt som får oss att fundera.

Örebro har nu bara en värvning kvar att göra - en ny spelare ska in där Roni Porokara försvann. Flera namn ska nu prövas i vänsterforwardsrollen efter Lushtaku. Men Lennart Sjögren säger att ÖSK också för samtal med spelare som inte behöver testas.   

- Det är lite blandad kompott, etablerade spelare och provspelare. Nu har vi en position kvar att fylla och då måste det ta tid. Vi har till den sista mars på oss.

Lushtaku var också lite av en "bonusspelare" för Örebro, då han råkade befinna sig i Sverige för provträning med Kalmar. Också Kalmar avvaktar och nu får 21-åringen åka hem utan besked från någon av klubbarna. 

Publicerad 2011-02-13 kl 15:00