Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK-fans kräver sparken för sportchefen - som inte tänker avgå

Astrit Ajdarevic flytt till IFK Norrköping har fått ÖSK-fans rejält uppretade. Nu krävs sportchefens avgång - som inte tänker vika sig - men som förstår de högljudda oroliga känslorna.

– Jag har själv blivit uppringd av några medlemmar. Klart man undrar vad som händer och sker, det förstår jag, säger Lennart Sjögren till Nerikes Allehanda.

Men Örebros sportchef står på sig, trots att många, enligt NA, vill se honom lämna sitt jobb.
Sjögren menar ändå att Astrit Ajdarevic flytt inte gick att förhindra, samtidigt som ÖSK inte kunnat göra mer.

– Vi kunde inte garantera honom en ordinarie plats nästa år. Vi hade ett bra mittfält i år och kommer att ha det nästa år också, säger Sjögren.

ÖSK sportchef om det oroliga i supportersleden:
– Jo, men samtidigt måste man räkna med sunt förnuft. Vi har plockat in många innermittfältare och om man räknar in Magnus Kihlberg så har vi åtta mittfältare i truppen. Så det är ingen ko på isen bara för att vi tappar Astrit, om man säger så.

För många handlar ändå ilskan till största delen om kontraktet som skrevs - ett kontrakt där Ajdarevic själv fick möjligheten att kunna säga upp kontraktet efter sex månader, om han så ville.

– Vi har skrivit många såna här kontrakt och det är många klubbar som gör det. Ett sånt här kontrakt skrivs när man inte är säker på en viss spelare. Det finns flera fall där vi valt att inte gå vidare, till exempel Henri Belle och Anthony Flood.

– Astrit kom från en akademi, i Liverpool, och hade inte spelat speciellt många seniormatcher. Dessutom hade han en lång skadeperiod bakom sig. Att i det läget skriva ett kontrakt på tre–fyra år kändes för riskfyllt. Det ska bli intressant att se om han pallar 90 minuters spel i match efter match i Norrköping, säger Sjögren.

Men trots det så sitter inte ledningen med Sjögren i spetsen sysslolösa. Något kan vara på gång.

– Det vet man aldrig. Klart vi har diskussioner i gång. Det kan gå fort eller ta lite längre tid.

Publicerad 2010-11-15 kl 14:13
Annons
Annons
Annons