Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK inspireras av mästarna - ''Kan Kalmar FF så kan vi''

Kalmar FF:s SM-guld har gjort starkt intryck på Örebros Sixten Boström. ÖSK-tränaren vill nu ta en topp-4-placering.

- Topp-4 är ingen omöjlighet för oss. Sett till hur vi spelade förra hösten så ska det vara möjligt. Så bra var vi och vi är inte sämre i dag, lovar Örebros tränare Sixten Boström för FotbollDirekt.se och förtydligar:

- Om jag räknat rätt så var vi bland de fyra bästa i de 16 sista omgångarna. Men för att det ska kunna lyckas så tror jag att det krävs en bra start.

Örebros försäsongsmånader har så här långt innehållit fyra av sex poäng poäng mot två nykomlingar (Häcken och BP) och klara segrar mot både Djurgården och Gefle.
Boström är mer än nöjd med dussinet skador i minnet.

- Trots skadorna tycker jag att vi ligger bättre till än förra säsongen men jag känner fortfarande att vi kan ännu bättre.

Drömbilden för ÖSK:s tränare är nu att lyckas utvecklas på samma vis som Kalmar FF gjort de senaste åren.
Det är lätt att förstå vad han menar med spelarmaterialet som är på väg att växa fram genom namn som Alvbåge, Anttonen, Bassombeng, Näfver, Porokara och framförallt två som Magnus Kihlberg och dansken Kim Olsen.

- Kalmars framgångar inspirerar mig. Absolut. Nu ska inte vi sikta på att gå samma väg och kopiera det Kalmar gjort. Men det är så viktigt att en mindre klubb har visat att det går. Kan Kalmar så kan vi, så blir det ju, säger Sixten Boström.

Tanken efter förra säsongen var att få spelarna att satsa på individuell utveckling. Och så har det blivit. Det är så Örebro ska bli ett lag som kan vara med om topplatserna.

- Vi har haft väldigt mycket individuell träning. Ska vi bli bättre som lag som måste individen bli bättre. Det är bästa sättet att utveckla ett lag på.

- Jag tycker att jag kan se resultat redan. Jag har stora förhoppningar, även om det aldrig visar sig exakt hur det ser är förrän säsongen är i gång.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-03-15 kl 15:14
Annons
Annons
Annons