Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

ÖSK-managern om Janssons känsliga övergång: "Överraskande, men finns gränser: får aldrig förekomma hot"

2v

Oscar Janssons klubbyte har rört upp känslor.
Och valet av IFK Norrköping var överraskande, menar ÖSK-managern Axel Kjäll.
- Vi pratade och han berättade hur han hade tänkt, säger Kjäll till Fotbollskanalen.

Åtta år blev det i Örebro SK, därefter lämnade Oscar Jansson, 30, klubben efter säsongen som var. När nästa klubbadress blev kvar var det många som ryckte på ögonbrynen, då valet föll på IFK Norrköping.

Den 30-årige målvakten har mötts av kritik från ÖSK-supportrar, där supporterföreningen Kubanerna är "väldigt besvikna" och där Ultras Nikolai Örebro uttalat sig om att det "aldrig mer vill se Jansson i den svartvita tröjan".

- Jag har lagt all min kraft som jag kunnat få fram i ÖSK under åtta år och jag är jättetacksam och stolt för den perioden. Jag har utvecklats på ett fantastiskt sätt, det har varit åtta jättebra år – och utvecklingen man haft de senaste tre säsongerna har gjort att jag känner att jag velat ta nästa steg. Vad andra skriver och tycker får stå för alla andra. Jag vet att jag har gjort allt jag kan för ÖSK och jag är stolt över vad jag åstadkommit där. Jag har lämnat alla mina procent som jag har kunnat där, mer än så kan jag inte göra. Jag kan inte påverka vad andra skriver, säger Jansson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Under sina år i Örebro hade Jansson managern Axel Kjäll vid sin sida. Hur ÖSK-managern nu ser på att Jansson är klar för en rival?

- Oscar vad tydlig med oss vad hans ambitioner för framtiden var, vilket han var ganska tidigt, vilket i sin tur gav oss möjligheter att leta ersättare till honom. Det var positivt. Att det blev Norrköping är lite överraskande utifrån att… jag vet inte om det är jag som värderar Oscar högre och tycker att han är bättre än vad han egentligen är. Jag håller honom väldigt, väldigt högt, säger Kjäll.

- Han fick pris som bäste målvakt i Sverige i år och det var välförtjänt. Jag har nu under hösten, jag har inte blivit expert, men jag har blivit ganska uppdaterad på kvaliteten som funnits tillgänglig eftersom vi varit på målvaktsjakt. De målvakter vi har tittat på, på de målvakter som varit tillgängliga som bosman, så är det överraskande att han inte hamnar i en större liga i en större klubb. Så kan jag väl säga.

Vad tänker du kring hans val?
- När han fattade det här beslutet unnade jag verkligen honom möjligheten att ta nästa steg. Det är klart att vi ville behålla honom, men när han fattade det här beslutet hoppades jag verkligen att det skulle dyka upp något som han skulle känna starkt för, det är han värd efter de fantastiska åren han gjort hos oss. Sedan kan bara Oscar svara på varför det blev Norrköping.

ANNONS

Är du besviken på Oscar?
- Nej, man gör sina val. Jag väljer att komma ihåg den goda sidan som vi haft och samtidigt väljer jag att blicka framåt. Det känns som att vi har fått in två jättespännande målvakter (Mergim Krasniqi samt Bobby Allain) inför nästa år, vi har en väldigt duktig målvaktstränare som haft en stor del i utvecklingen hos både Oscar och andra målvakter som varit här – det ska bli spännande att få se honom jobba vidare med våra nya målvakter. Valet som Oscar gjort har han gjort. Sedan har det blivit en grej då många supportrar har reflekterat och reagerat.

Vad tänker du kring det som skrivits, att en del av era supportrar aldrig mer vill se Oscar i den svartvita tröjan?
- Det jag kan säga generellt är att jag har en förståelse för besvikelsen i supporterleden, av två anledningar. Dels att Oscar har betytt så mycket för ÖSK och har varit väldigt nära supportrarna, många har tagit honom till sina hjärtan.

- Och det andra är: tittar man på våra supportrar så finns det en rivalitet mellan våra supportrar och Norrköping, därför förstår jag att det blir reaktioner. Sedan finns det gränser: det får aldrig förekomma hot eller nedvärderande saker runt en person. Fotbollen är en fri marknad, så länge spelare inte har avtal har man rätt att gå och spela var man vill, men jag förstår att det skapar känslor. Vi har jättefina supportrar som visar att de stöttar laget i med- och motgång, men som sagt: hot är ingenting som jag står bakom, det ska inte förekomma i Örebro SK.

ANNONS

Har du pratat med Oscar?
- Vi pratade i samband med när han hade gjort sitt val. Han gav sin bild av hur han hade tänkt, vi hade ett ganska långt samtal.

Vad sades i samtalet?
- Det får stanna mellan oss, men det var ett bra samtal. Det känns bra att han valde att ringa mig innan det blev officiellt, att jag fick höra det från honom i stället för via media. Men vad som sades stannar mellan oss.

Oscar Jansson har skrivit på ett treårsavtal med IFK Norrköping.

Publicerad 2021-01-09 kl 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto