ÖSK med i guldstriden efter seger i Kalmar: "Finns inget lag i Sverige som kan spela som vi gjorde då"

Tack vare en effektiv dansk och en storspelande målvakt kunde Örebro vinna med 3-1 borta mot Kalmar på söndagen.

-Det kändes riktigt stabilt. Vi jobbade bra defensivt, det gör det enklare för mig som keeper, sade Örebromålvakten Johan Alvbåge som räddade nio av de tio skott han fick på sig.

Kalmar dominerade långa stunder matchen mot Örebro, men trots mängder av målchanser och stort bollinnehav lyckades Kalmar inte ta några poäng.¼ 7/8
-Vi gör det riktigt, riktigt bra den första timmen. Det finns inget lag i Sverige som kan spela som vi gjorde då, tyckte Kalmartränaren Nanne Bergstrand.
Grunden till segern lades i första halvlek då danske anfallaren Kim Olsen satte två mål.

Första målet kom på hörna efter att Kalmar haft en handfull chanser att ta ledningen. Olsen fick stå tämligen fri i straffområdet och målvakten Petter Wastå hade ingen chans. När Olsen gjorde sitt andra mål fick han dock god hjälp av Wastå. Kalmarmålvakten släppte en retur rakt ut i straffområdet på Fredrik Nordbacks distansskott. Olsen blev helt fri och hade inga problem att sätta sitt andra mål för dagen.

Kalmar fortsatte att pressa på under slutet av första halvlek och fick till slut utdelning genom Ricardo Santos, som efter viss kalabalik i straffområdet kunde få in en reducering.

-Han hade riktig tur, han Santos eller vad han heter, att bollen studsar fram till honom. Jag fick den på skenbenet också, så bollen kunde lika gärna gått över, sade Johan Alvbåge.

Hemmalaget fortsatte att pressa på i andra halvlek och skapade ett flertal vassa målchanser, men John Alvbåge gjorde en riktig stormatch och stoppade alla försök från Kalmar. Bland annat stoppade han Abiola Dauda när han kom fri.

-Jag är ganska säker på att det var offside, men när han kom störtande var det bara att gå ut och flaxa till lite, sade Alvbåge som fick ut Daudas lobb till hörna.
Örebro kunde sedan punktera matchen i den 70:e minuten när Markus Astvald satte 3-1 bakom Petter Wastå.

-Det är härligt att se Markus avslut, det är så mycket vilja i det. Han skjuter ju in den där Wastå i eget mål. Det målet visar hut mycket kraft och vilja det är i Örebro just nu, sade Alvbåge.

TT

Publicerad 2009-09-20 kl 18:05

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.