Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖSK överklagar Wanderson-dom

11å

Örebro har ännu inte släppt det faktum att Gais brasilianske spelare Wanderson deltog i mötet mellan lagen 28 september. Nu överklagar klubben disciplinnämndens beslut till Svenska Fotbollförbundets besvärsnämnd.

Den allsvenska slutstriden hade kunnat sett annorlunda ut om Disciplinnämnden valt att bestraffa Gais för att laget använt sig av Wanderson, trots att han vid speltillfället både saknade och uppehållstillstånd.

ANNONS

Det löstes i efterhand genom att skriva att spel och uppehållstillståndet skrevs tillbaka i tiden och att Wanderson då var godkänd för spel.

Men det är något som Örebro har svårt att acceptera.
Disciplinnämnden hävdade att Gais resonemang om att paragraf 24.4 stycke 3-5 i tävlingsbestämmelserna inte var tillämpligt men det hävdar nu Örebro.

"ÖSK ifrågasätter starkt detta ställningstagande och anser det motsatta, att tävlingsbestämmelserna är tillämpliga. Vi har dessutom varit i kontakt med SvFF:s tävlingskommitté samt Migrationsverket i ärendet och utfallet av dessa kontakter har stärkt vår övertygelse att det är av vikt att saken vidare prövas. ÖSK anser det viktigt att bringa klarhet i hur vi fotbollsklubbar skall tolka nuvarande tävlingsbestämmelser, så att liknande fall inte skall vara föremål för fri tolkning, utan att det med all önskvärd tydlighet framgår vad som gäller."

ANNONS

Skulle besvärsnämnden fatta ett annat beslut kan tabellen komma att räknas om i efterhand, då denna inte hinner fatta ett beslut innan söndagens slutomgång.

Publicerad 2009-10-30 kl 12:30
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto