Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

ÖSK-spelaren: "Värvar man en tjockis så får man inte en smal spelare"

Foto: Bildbyrån

Petteri Forsell saknar inte självdistans.
Örebro-mittfältaren resonerar nu öppet kring sin kroppsbyggnad, i en intervju med Yle.
- Alla vet att jag inte är slankast i laget, säger Forsell.

Genom åren har snacket kring Petteri Forsell i Finland ofta varit utseendefixerat, skriver Yle. Mittfältaren säger själv att han fått höra glåpord om sin kroppsbyggnad sedan han var tio år gammal. Men Örebro-spelaren säger sig ta lätt på situationen.

- Det hela stör inte mig, utan de som tar upp det, säger Forsell till Yle.

Ett bevis på Forsells inställning till folks åsikter är det faktum att hans användarnamn på Instagram är "pullukka10", vilket ungefärligen kan översättas till "tjockis10" enligt Yle.

27-åringen skrev i somras på för polska Cracovia, men när han återvände till klubben efter semestern för att dra igång äventyret där möttes han av beskedet att Cracovia hävdar att parterna aldrig enats om något avtal. Klubben hävdar, enligt polska medier, att Forsell var överviktig och inte klarade läkarundersökningen. Ärendet har anmälts till Fifa.

- Alla vet att jag inte är slankast i laget. Det är så lätt att ta till det, säger Forsell till Yle.

Forsell påpekar att det inte går att bedöma någons form utifrån utseende.

- Hur definierar man övervikt? Värvar man en tjockis, så har man inte veckan därpå en smal spelare. I dueller är jag alltid en av lagets starkaste. Under de senaste åren har jag också tillhört lagets elit i löptest, säger han till Yle.

Enligt Yle sticker inte Forsell "under stol med att han gillar mat", men i intervjun berättar mittfältaren att han slipade till kost för fyra år sedan och till exempel inte dricker alkohol.

I somras lyckades Örebros dåvarande tränare Alexander Axén övertala Forsell om att skriva på för ÖSK. Kort därefter lämnade Axén klubben och finländaren har fått nöja sig med sju kortare inhopp i allsvenskan under hösten. Kontraktet löper ut efter säsongen och 27-åringen vet inte om han kommer stanna kvar i klubben eller lämna.

Publicerad 2017-10-30 kl 14:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons